Изберете страница

Яна Маджева

Сертифициран консултант по детски сън

Образование

Магистър по Клинична и консултативна психология

Професионален опит преди да стана консултант по детски сън

Имам опит в педагогическа и психологична работа с родители и деца в предучилищна възраст, както и с деца с нарушения в развитието и техните семейства. Участвала съм в различни проекти за природосъобразен начин на живот, както и в артистични и психологични инициативи за по-дълбоко опознаване на света и себе си, предназначени за различни възрастови групи.

Майка на 2-годишно момче

Интереси

Интересува ме всичко, което практически помага на човека по пътя към един по-осъзнат, смислен, пълноценен и щастлив живот. Обичам природата и дълбоко ценя всеки момент, прекаран сред нея.

Най-важно в работата ми

Да помагам на семействата по пътя към един по-пълноценен сън за всички като намирам правилния подход към всяко дете и ситуация, така че родителите да са доволни от работата ни и резултатите, а самата аз да съм спокойна, че съм дала най-доброто от себе си.

Препоръки към родителите

Дебрите на съня стават по-понятни и познати, когато има добра информираност, конкретен план и посока за действие, но са необходими и кураж, последователност и определени усилия, за да се постигне целта. Както всъщност е с всяко друго нещо в живота. И най-вече – готовност за промяна.

Сертификати

Отзиви за Яна Маджева

Проблемът, който ме накра да се свържа с Нани, нани, бебе не е по различен от този на останалите родите, които четат този сайт или решават да потърсят помощ, като отчаян опит да подобрят съня, отношенията и живота на семейството си като цяло. Безброй нощни будения за кърмене, спане в родителското легло, силна асоциация кърмене – заспиване, неустановен дневен режим и още какво ли не… Щастлива съм и изключително благодарна, че се реших да потърся помощ и се спрях именно на Нани, нани, бебе и по специално на Яна Маджева. Преди всичко невероятен човек – изпитващ искрена загриженост и емпатия, страхотен професионалист – излъчваща увереност и авторитет. Още след първият ни разговор, тя успя да ме успокои и да вдъхне надежда, че нашият случай не е толкова критичен и “спасение дебне от всякъде”. 🙂 През цялото време беше много деликатна и проактивна! Оказваше подкрепа на всички нива. И все пак в никакъв случай не беше лесно! Даже напротив, беше много трудно – на мен, на съпругът ми, а сигурна съм и на детето. НО, когато имаш опора на всяка мъничка крачица, когато получаваш увереност от човек, в който вярваш, че знае какво прави, продължаваш и не се отказваш. И резултатите не закъсняват! Към днешна дата Лъчезар има добър дневен режим, който му осигурява пълноценно будуване и достатъчно дневен сън. Вечерното заспиване е в подходящо за възрастта му време, в неговото креватче и самостоятелно. Дори не е необходимо само аз да го приспивам. Тати има същия завиден успех като мен – нещо, което не съм вярвала, че е възможно. Нощните будения за хранене се смалиха до две, което е приемливо за семейството ни. Сутрешните събужданията са с усмивка, около 8:30ч, което е много търсен резултат. И нека всичко гореописано не звучи като нагласено и добре режисирано. Когато нещо работи, когато някой е толкова всеотдаен и загрижен – добре е да се отбележи да му се отдаде необходимото уважение и благодарност! Предполагам, че зад Яна стой един добър екип, една добре смазана машина, която работи леко и постъпателно, в правилната посока – така че БРАВО! Продължавайте да помагате на неспящи семейства, определено помощта ви е изключително ценна. На Яна Маджева бих могла да кажа само едно огромно БЛАГОДАРЯ – благодаря, че точно ти беше нашия пътеводител, с който преминахме през това предизвикателство. Не виждам как щяхме да се справим без теб! Бих те препоръчала на всеки, които има нужда. 🙂

Любима Стоянова

Възраст на детето 9 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“С Яна започнахме почти от нулата и стигнахме доста близо до крайният резултат, въпреки безбройните трудности и предизвикателства . Яна е прекрасен човек и професионалист. Подходи с голяма емпатия, съпричастност и отзивчивост!”

А. Р.

Възраст на детето 1 год. 2 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“Свързах се с “Нани, нани, бебе”, когато синът беше тъкмо навършил 2 години и опитите да остане да спи в ясла бяха неуспешни и придружени с много плач. След пълното проследяване, през което ни преведе Яна, малкият човек стана много по-самостоятелен при заспиване и вече спинка спокойно в яслата. Успяхме да премахнем вредния навик да пие голямо количество вода през нощта, което позволява и на мен, и на сина ми да спим по-добре и пълноценно. Яна обяснява изключително подробно всички аспекти на ситуацията, работи спрямо темпото и характера на детето (както и спрямо физическия капацитет на родителите), което за мен беше изключителен плюс при намирането на правилната стратегия. Изключително съм благодарна на Яна и целия екип!

Полина Б.

Възраст на детето 2 год.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

Здравейте, изключително съм благодарна на целия екип и по- специално на Яна Маджева!
Преди да започнем работа синът ми се будеше минимум по 6 пъти на вечер, заспиваше само на гърда, това беше неговият единствени ресурс за успокоение и спеше на спалнята до нас. Имаше вечери, в които знаех че всяко негово наместване в леглото онзачаваше разбуждане и хранене. Този порочен режим се отрази на захранването през деня, на настроението на детето ми и разбира се – на нас като родители.
Отдавна знаех за Нани, Нани бебе. Следях Ви в социалните мрежи и дълго време обмислях дали да се свържа с вас. Отлагах, защото не получавах особена подкрепа в семейството си. Бабите и дядовците бяха скептично настроени, педиатърката постоянно повтаряше, че това е нещо нормално и децата така си спят. Всъщност единственият, който ме разбираше и застана зад мен беше мъжът ми (и как не, нали и той не спеше с мен!) След като получих случаен съвет от моя колежка, която е работила с Вас, най- накрая реших да Ви се обадя. Харесах Яна още на първия ни разговор и знаех, че какъвто и да е изходът от консултацията с проследяване съм на прав път. Напредвахме бавно, но сигурно. В момента Боян се буди само два пъти през нощта, нещо с което съм напълно ОК. Заспива напълно самостоятелно и най- важното – в собственото си креватче. Тази промяна за нас е огромна и съм убедена, че въпреки всички положени усилия да спазвам график за съня на детето си, нямаше да я постигна сама.
Благодаря! Вие сте вълшпебници. Продължавайте да творите, защото много смейства се нуждаят от помощта ви!

Божена Станчева

Възраст на детето 10 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“Проблемите бяха асоциацията за заспиване при дневните, вечерното и нощните приспивания – на гърда, множество нощни будения и трудности при прехода от две към една дрямки.
Сега имаме едно самостоятелно заспиващо в легълцето си момченце. Щастлива съм, че запазихме кърменето, което от метод за приспиване се превърна в ритуал на близост, но в будно състояние и само през деня. Нощните будения се ограничиха до едно рано сутрин, над което от скоро работим и което се надявам, че също скоро ще отпадне.
Благодаря ти, Яна!”

С. А.

Възраст на детето 13 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

„Изключително съм доволна от консултациите, Вики имаше проблем с нощния сън и дневните й дремки бяха само гушната, сега спи самостоятелно за всички дремки и нощния й сън е спокоен. Препоръчвам ви горещно на всички познати с деца с проблеми в съня, това което постигнах с Вики за месец и малко е просто огромна промяна към по-добро. Благодаря ви от сърце!“

Елица С.

Възраст на детето 7 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Еднократна консултация

“Беше като съвместно пътуване, ръка за ръка. Всичко се случваше плавно, без плач, без напрежение, спокойно. Научих много неща за съня, за детето си, за неговите нужди. Подобрихме чувствително съня на бебето ни и от 8-10 събуждания, станаха 1-2, а имаме и непродбудни нощи! Детето ни има чудесен режим, успешно запазихме кърменето и се чувстваме уверени. Ще продължим да работим с дадените ни насоки, за да запазим и доразвием прогреса!”

Ани С.

Възраст на детето 11 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“„Синът ми нямаше режим. Спеше недостатъчно, будеше се кисел, плачеше. Носехме го на ръце с часове, особено за нощното заспиване. Имаше чести будувания през нощта за по няколко часа. Сутрин се събуждаше в 5 и не можеше повече да заспи. Аз не бях спала с месеци. След работата си с Яна имам син, който има изграден режим. Заспива сам, аз дори не съм до него. Спи дълбоко и спокойно. Прекрати нощните будувания. През цялото време Яна ме подкрепяше, винаги отговаряше. Изключително съм доволна, че работих точно с нея. “

Емилия Главаджанова

Възраст на детето 10 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“Страхотен професионалист и съвестен човек.”

Цветелина И.

Възраст на детето 8 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“Много сме доволни от работата с Яна и постигнатите резултати, които дори надминаха очакванията ни. Детето ни не можеше да заспива само, приспиванията бяха дълги, трябваше да го нося на ръце и да го люшкам, имаше чести събуждания, едно хранене през нощта, ранни събуждания сутрин. Яна ни помогна да работим върху режима и начина на приспиване и сега всички проблеми, които имахме, са решени.”

Кремена П.

Възраст на детето 10 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“Сърдечно благодаря на Яна Маджева, за прекрасното отношение, всеотдайността и невероятните резултати, които постигнахме с моето детенце. Съвсем плавно и спокойно успяхме да направим така, че цялото ни семейство да има пълноценен сън. Вече съм много по-уверена в това, което правя за добрия режим на дъщеря ми, а самата тя е много по-спокойна и добре наспана! Трябваше много по-рано да се свържа с вас, за да си спестя излишно чудене и лутане из морето от информация в търсене на правилния подход за нас. Благадаря ви още веднъж! Бъдете здрави и все така помагайте на недоспалите мами и бебчета!”

Полина Събчева

Възраст на детето 10 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване