Изберете страница

Яна Толина

Сертифициран консултант по детски сън

Образование и професионален опит

Лесотехнически университет, специалност “Технология на дървесината” и работа по специалност в семейна фирма

Майка съм на две момчета

Интереси

Обичам да карам ски, да чета, да готвя за семейството и приятели и да прекарвам време сред природата. Хобито ми е да майсторя неща за дома ми – интересно ми е кое как се прави и как работи, затова обожавам всякакви проекти от типа „направи си сам“.

Най-важно в работата ми

Най-важното за мен е да съумея да изградя увереност у родителите, че могат да извършат промяната и да подобрят навиците за сън на детето си. Това обикновено става с предоставяне на информация, много подкрепа и търпение.

Препоръки към родителите

Бих препоръчала на родителите да бъдат търпеливи. Промяната на навиците за сън на децата е възможна, но за да бъде максимално плавна, трябва да извършват последователни действия и да бъдат уверени.

Тук сте на правилното място, за да нормализирате съня на детето и да започнете да се наспивате!

Сертификати

Отзиви за Яна Толина

“Проблемът беше будуване нощем. Чести събуждания. Трудно приспиване за последна дрямка през деня. Неоптимално разпределени интервали.

Синът ми е във възрастта, която започва и следващия преход от 3 към 2 спанета, но с носоките на Яна мисля, че ще се справим. Особеното при него е, че интервалите му не са нарастващи с течение на деня, а винаги интервала преди лягане е къс почти колкото сутринта или дори по-къс. Друго особено е, че той прави преходите от раз. Просто в продължение на седмици спазва режим и изведнъж в рамките на 2 дни премахва дрямка. Яна се съобразяваше изцяло с особеностите му и направи план, как да разтегнем и подредим интервалите така, че да намалим нощните събуждания. В момента все още имаме 2 нощни събуждания, но детето ми не будува и заспива само относително бързо. Не постигнахме изцяло самостоятелно заспиване, налага се да бъда в стаята, но това не ми тежи и не ме притеснява за момента.”

Катерина Р.

Възраст на детето 6 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Пълно проследяване

“Бебето ни заспиваше с много люшкане, спеше на ръце през деня и се будеше с рев. Благодарение на вашите насоки разбрахме, че имаме доста податливо на промени бебе и за няколко седмици успяхме да го научем да заспива с биберон залъгалка и песничка в своето легълце. От тогава и започна да си спи на легълцето и да се буди щастлив. Сега приспиването му е „песен“ и имам време да посвърша нещо докато спи в другата стая.”

Симона Б.

Възраст на детето 3.5 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Еднократна консултация

“Много сме доволни от резултатите, които постигнахме благодарение на Яна – само за една седмица близнаците започнаха да заспиват самостоятелно. Бих я препоръчала на всичките ми приятели с неспящи бебета :)”

Г. М.

Възраст на детето 1 год. 3 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Пълно проследяване

“Страхотен професионалист! Успяхме да изградим режим който пасва на детето и на нас. Премахнахме заспиването на шише и отделяне от спалнята към кошарата.”

Паулина Т.

Възраст на детето 2 год.

Консултант Яна Толина

Услуга Пълно проследяване

“За щастие или не, ние се оказахме от родителите, които не се сблъскаха с по-често срещания проблем – приспиването на бебе/малко дете. Оказа сепроблем с „доприспиването“ или непрекъснато будене и невъзможност да заспи отново без помощ. Но поне вече знаехме как да го наричаме. От самото начало синът ми не е имал спокоен нощен сън. Буденията по 1-2-3 пъти през нощта бяха нещо обичайно. Будене с плач, излизане от стаята, среднощно хранене, заспиване в родителското легло – утвърден сценарий, нощ поредна. В рамките на една консултация започнах да разбирам по-добре поведението и нуждите на сина ми и 9 дни след това, той вече спеше в самостоятелна стая и постепенно без нужда от помощ за доприспиване. Успяхме да съдадем режим, сходен с този на яслата, в която се очакваше да започне след месец, благодарение на което детето ни имаше изключително лека и бърза адаптация.”

Вероника М.

Възраст на детето 1 год. и 6 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Еднократна консултация

“Ники заспиваше само на ръце и с много люшкане. В момента той заспива изцяло самостоятелно в кошарката си.”

Ивелина Г.

Възраст на детето 10 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Пълно проследяване

“Исках да получа странично мнение относно цялостния режим на детето, както и съвети за премахване на биберона, тъй като той е силна асоциация от 2-месечна възраст и водеше до 2-3 събуждания на нощ. Насоките, които получих, бяха много полезни и в момента детето заспива напълно самостоятелно, без биберон. Всички спим повече! :)”

Екатерина Д.

Възраст на детето 1 год. 2 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Еднократна консултация

“Проблемите при нас бяха свързани с лош режим, трудно заспиване, чести нощни събуждания, влошен дневен сън и приспиване само на ръце. След работа с консултанта имаме много добър режим, нощния сън стана изключително добър /рядко се събужда, а ако това се случи заспива самостоятелно без да е необходимо да се намесвам/, дневния сън също се подобри. Приспиването се случва в креватчето му, значително по бързо и с минимална помощ.”

Весела Д.

Възраст на детето 11 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Пълно проследяване