Елена Чапалова

Основател на “Нани, нани, бебе”

Елена Чапалова

⭐️  Образование и професионален опит

Сертифициран консултант по детски сън. Преминала допълнителни следдипломни обучения за практикуващи специалисти. Лекар. Лектор в множество проекти за родители. Обучител и супервайзър към първото в България обучение на консултанти по детски сън към руския център Babysleepconsult. Преминала допълнително обучение за специалисти по кърмене към НАПК. 

Работя с широк спектър проблеми с детския сън, близнаци и деца със специални потребности.

⭐️ Майка на две момчета

⭐️ Интереси:

Психология, психотерапия и мултидисциплинарен подход към различни проблеми, вкл. и с детския сън. А в личен план – танци (линди хоп), учене на чужди езици и активен динамичен начин на живот с нови запознаства и много пътувания.

⭐️ Чужди езици

Английски, руски, френски.

Моята история

Защо станах консултант по детски сън

Елена ЧапаловаКакто се досещате, заради проблеми със съня на моето дете.
Първото ни дете не е имало проблеми със съня. Като привърженик на естественото родителство го отдавах на подхода ни. Кърменето на поискване, споделенто спане и носенето в слинга вършиха чудесна работа.

Четири години по-късно се роди вторият ни сън. Чувствах се много по-уверена като майка, мислех си, че вече съм подготовена за нелеката задача да бъдеш родител.

Бързо стана ясно обаче, че второто ни дете е с коренно различен темперамент. Следването на същия подход не даваше никакъв резултат – никой не спеше вкъщи.

С всяка седмица нещата ставаха все по-зле. Бебето непрекъснато плачеше, заспиваше с рев и се събуждаше след тридесет-четиридесет минути. Прекарвахме часове в опити да го приспим, а през нощта се будеше поне на всеки час. Бяхме много изтощени и не знаехме как да му помогнем да се наспива. Ако четете това, знаете за какво говоря.

Тогава попаднах на консултант по детски сън в чужбина. За няколко дни имаше промяна! Бебето спря да плаче и започна да заспива лесно и бързо. Резултатът беше впечатляващ!

Това ме вдъхнови да стана консултант по детски сън и да помагам на други семейства да се наспиват.

Какво е “Нани, нани, бебе” днес?

 

Елена Чапалова

Шегувам се, че е третото ми дете. “Нани, нани, бебе” не е просто място, в което работим под един “покрив”. Заедно сме, защото изповядваме общи ценности. Защото вярваме, че заедно можем повече. Развиваме се непрекъснато и надграждаме знания и умения.

Вярваме…

Вярваме, че няма подход, който работи за всички! Но за всяко семейство и всяко бебе може да се намери подход, който ще доведе до промяна. Тук сме, за да го осъществим заедно!