Валерия Кръстева

Сертифициран консултант по детски сън

Валерия Кръстева

⭐️ Образование
Начална и предучилищна педагогика

⭐️ Професионален опит преди да стана консултант по детски сън
Работила съм като детски учител в образователен детски център с дечица между 5 и 11 години

⭐️ Безкрайно щастлива майка на момиче.

⭐️ Интереси
Професионалните ми интереси са свързани с развитието на най-малките, а в личен план се презареждам и намирам вдъхновение в природата, високите планински върхове и зимните спортове, както и дивото къмпингуване край морето през лятото, далеч от големия град

⭐️ Чужди езици
Английски, немски

⭐️ Най-важно в работата ми
Най-важното в нашата работа е умението “да се поставиш в обувките” на родителите. Да дадеш всичко от себе си, за да разбереш максимално добре как те се чувстват, през какво преминават и как това се отразява на семейството им. Когато това се случи, ти започваш да приемаш техните проблеми за свои, техният случай става твой личен казус за разрешаване и само тогава ставаш способен да помогнеш на семейството. И, разбира се, любовта към всяко едно от децата, с които работим, е най-движещата сила на всеки консултант по детски сън.

⭐️ Препоръки към родителите
Скъпи родители, не се примирявайте със ситуации, в които някой или всички от семейството страдат от липсата на сън или по друга причина. В тези ситуации не приемайте съвета “Период е. Ще отмине.” Да, ще отмине, но не е нужно да бъде по трудния начин. Не се колебайте да потърсите помощ, когато усещате, че имате нужда от такава.