Отзиви

Дъщеря ни е пристрастено кърмаче, без биберон и шише, което заспиваше на гърда и спеше в голямото легло до майка си. Освен това след 6-ия месец започна да се буди през нощта, като тези събуждания станаха през час в най-тежките нощи. И тук, разбира се, помагаше кърменето.. Всяко събуждане=кърмене. Седмици, месеци наред, безнадеждно положение. Започнахме работа с др. Чапалова леко обезверени и безкрайно уморени. След седмица или 10 дни видяхме първите резултати. Невероятно, но факт! Създадохме режим на детето. Обърнахме особено внимание на някои детайли, като светлината в помещенията вечер. Нещо изключително важно и много подценявано от родителите. Само намаляването на светлината във всички помещения (дори и в банята) оказа такъв ефект при заспиването, какъвто не си и представяхме. Пак невероятно, но факт! Детето започна да спи много по-добре през нощта, събужданията намаляха драстично. Последва отучването да заспива на гърда. С правилните насоки и твърдост от моя страна тази задача се оказа не толкова трудна. Резултатът от съвместната ни работа накратко: Сега детето заспива само, спи само в своята стая и се буди много рядко през нощта! Невероятно, но факт!
Мария
Мария
Дъщеря ми не спеше спокойно още от самото раждане. Будеше се много често през нощта, а през деня спеше кратко и обикновено на ръце. Заспиването също беше трудно, подкрепено от кърмене, люшкане, пеене и отнемаше много време. Започнахме да работим с Елена, когато бебето беше на 9 месеца. За месец съвместна работа успяхме да премахнем изцяло кърменето като помощ за заспиване и тя да се научи да се самоуспокоява и да спи по час през деня, без да се буди, а нощем да заспива в кошарата си без гушкане, да спи по спокойно и дълбоко, което за мен беше голям и неочакван резултат. Много съм доволна.
Цвети
Цвети и Деа
Когато потърсих съдействие от Елена ситуацията при нас беше станала доста сложна - синът ми /тогава на 9 месеца/ нямаше изграден режим на бодърстване и сън, нямаше определен час на ставане и заспиване. Спеше неспокойно през нощта и се събуждаше многократно /на всеки час, че и по- често/. Често ставаше сутрин към и след 10.00 часа, а вечер заспиваше късно - след 23:00 ч. Случвало се е и в 01:00 и 01:30 да е активен, да иска да играе и да не може да се успокои. Наред с това може би по- същественият проблем беше, че приспиването беше трудно и дълго, Йоан заспиваше на ръце или в раница и не искаше да спи в неговото легло. В резултат на работата ни с Елена може би най-важното нещо, което успяхме да постигнем е, че променихме начина на заспиване на детето и времето, което приспиването отнема - сега провеждаме кратък ритуал преди лягане, гушкам го няколко минути, слагам го в леглото му и той заспива, докато аз седя наблизо и му пея, като държа да подчертая - вече не заспива на ръце и няма проблем да го приспива баща му или някоя баба. Времето за приспиване драстично намаля. В момента работя и върху самостоятелното му заспиване. Също така с Елена успяхме да изградим режим на сина ми, включващ относително постоянни часове на ставане сутрин и лягане вечер и на двете дневни дрямки. Като резултат на това урегулиране на часовете на ставане и лягане, както и на часовете дневен сън, сънят на Йоан стана много по - спокоен и нощните събуждания намаляха като брой, а и по - лесно заспива след такова събуждане. Наистина горещо и от сърце препоръчвам на всички майки, които искат да подобрят съня в семейството- техния и на детето, да се обърнат към Елена. Резултатите са видими в кратък срок!
Марина
Марина и Йоан
7 месечната ми дъщеря имаше проблеми със съня- кратки и накъсани дневни дрямки, неспокоен нощен сън с множество будения. Преспивахме я на ръце с люшкане и песни, като често трудно я оставяхме в леглото. Благодарение на консултацията и съпровождането постигнахме стабилни дневни дрямки и по спокоен нощен сън, а бебето вече можеше да заспива само в леглото си. Сякаш сред множеството съвети, статии и книги, тук за първи път срещнах истински познаване на бебешкия свят, практични и точни съвети, които дават резултати.
Петя
Петя и Карина
Детето заспиваше много трудно и никога не сме успявали да го приспим лесно и бързо, повечето пъти отнемаше по около час за да заспи. Имаше чести събуждания нощем, а сутрин се будеше видимо ненаспан. За 1 месец вече заспива сам, в собственото си легло, през нощта се буди по-малко и заспива отново сам. Всички спим по-добре и по-спокойно
Ралица и Габриел
Ралица
Проблемите бяха - многократни събуждания през нощта , съпроводени с много трудни приспивсния след това. Много разтеглени интервали на будуване през деня и като цяло невъзможност за създаване на режим. Трудно приспиване като цяло.Имахме едно вечно недоспало дете. Постигнахме - бебе заспиващо почти самостоятелно вечерта, равномерни интервали на будуване през деня и по-лесни приспивсния, събуждания през нощта само при неразположение(зъби, температура или някакво дразнение). Постигнахме режим и познаване на нуждите на бебето ми, което ми даде спокойствие и сигурност в действията ми спрямо него. Единственото по-прекрасно от спящо бебе е такова спящо по 11 часа през нощта! 🙂
Миряна и Филип
Миряна и Филип
Много съм доволна от работата си с "Нани, нани, бебе". Получих изключително полезна информация, а без консултациите и подкрепата им, нямаше да успея да я приложа на практика. Сега всички вкъщи спим по-спокойно и се чувсватм по-подготвена да се справям с проблемите със съня и за напред.
Много съм доволна
Станимира и МаринаСофия
При нас проблемът беше трудно заспиване, съпроводено с много плач и извънредно продължителни кърмения, накъсан сън през деня и чести будения през нощта като обикновено се будеше след 40 мин от момента на първоначално заспиване. За много кратко време постигнахме значителен напредък, а именно: много бързо заспиване без плач, предвидимост - знам кога точно през деня ще заспи и приблизителна продължителност, което ме улеснява значително в планирането на деня, вече има много повече консолидирани дневни дрямки от около час и половина, един дълъг първи нощен сън от 5-6 часа преди първото й събуждане. Детето ми е много по-усмихнато и ведро, не иска да бъде постоянно носено на ръце и заспива буквално с усмивка на лице.
При нас проблемът беше трудно заспиване
Диана и Ивета (9мес)София
Дъщеря ми имаше трудно заспиване и неспокоен сън. Съвместната работа с Елена беше изключително полезна и работеща за случая на моята дъщеря, с която от години правихме какви ли не опити да намерим решение за съня. Само за един месец с една-две от препоръките на консултанта по детски сън ситуацията драстично се подобри. Детето ми вече заспива спокойно и непробудно. А аз се наспивам също!
Дъщеря ми имаше трудно заспиване и неспокоен сън.
Ирена и Мира (8г)София
Елена е фантастичен консултант, с нейна помощ регулирах доста проблемен сън на двете ми деца, има голям напредък за много кратко време. Децата са по-спокойни и заспиват сами, което преди беше невъзможно. Препоръчвам с две ръце!
Елена е фантастичен консултант