Изберете страница

Отзиви

“Проблемът, който ме накра да се свържа с Нани, нани, бебе не е по различен от този на останалите родите, които четат този сайт или решават да потърсят помощ, като отчаян опит да подобрят съня, отношенията и живота на семейството си като цяло. Безброй нощни будения за кърмене, спане в родителското легло, силна асоциация кърмене – заспиване, неустановен дневен режим и още какво ли не… Щастлива съм и изключително благодарна, че се реших да потърся помощ и се спрях именно на Нани, нани, бебе и по специално на Яна Маджева. Преди всичко невероятен човек – изпитващ искрена загриженост и емпатия, страхотен професионалист – излъчваща увереност и авторитет. Още след първият ни разговор, тя успя да ме успокои и да вдъхне надежда, че нашият случай не е толкова критичен и “спасение дебне от всякъде”. 🙂 През цялото време беше много деликатна и проактивна! Оказваше подкрепа на всички нива. И все пак в никакъв случай не беше лесно! Даже напротив, беше много трудно – на мен, на съпругът ми, а сигурна съм и на детето. НО, когато имаш опора на всяка мъничка крачица, когато получаваш увереност от човек, в който вярваш, че знае какво прави, продължаваш и не се отказваш. И резултатите не закъсняват! Към днешна дата Лъчезар има добър дневен режим, който му осигурява пълноценно будуване и достатъчно дневен сън. Вечерното заспиване е в подходящо за възрастта му време, в неговото креватче и самостоятелно. Дори не е необходимо само аз да го приспивам. Тати има същия завиден успех като мен – нещо, което не съм вярвала, че е възможно. Нощните будения за хранене се смалиха до две, което е приемливо за семейството ни. Сутрешните събужданията са с усмивка, около 8:30ч, което е много търсен резултат. И нека всичко гореописано не звучи като нагласено и добре режисирано. Когато нещо работи, когато някой е толкова всеотдаен и загрижен – добре е да се отбележи да му се отдаде необходимото уважение и благодарност! Предполагам, че зад Яна стой един добър екип, една добре смазана машина, която работи леко и постъпателно, в правилната посока – така че БРАВО! Продължавайте да помагате на неспящи семейства, определено помощта ви е изключително ценна. На Яна Маджева бих могла да кажа само едно огромно БЛАГОДАРЯ – благодаря, че точно ти беше нашия пътеводител, с който преминахме през това предизвикателство. Не виждам как щяхме да се справим без теб! Бих те препоръчала на всеки, които има нужда. :)”

Любима Стоянова

Възраст на детето 9 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“Марти е страхотна! Тя промени не просто съня на детето ми, а качеството ни на живот. Първоначално синът ми заспиваше само на гърда, а дневните си дремки спеше върху мен. В процеса на работа Марти ми помогна да го науча да заспива в креватчето си и да изградим стабилен режим. Подкрепата, която ми оказваше беше безценна. Факт е, че не се получи лесно или пък бързо, но когато имаш такава сериозна, квалифицирана помощ, нещата си идват на място. Благодаря ти, Марти!”

Вася К.

Възраст на детето 10 мес.

Консултант Мартина Дойкова

Услуга Пълно проследяване

“Въпреки че дотук съм смогвала да се оправям с режима на Б., дойде един момент, в който преходът от две към една дрямка се оказа предизвикателство и за детето, и за нас. Бойкот на дневните дремки, чести нощни събуждания. Започна да губи способността да заспива сама и вече знаех, че е време да потърся помощ. Мартина подходи с голямо внимание, обсъдихме не само режима, но и ритуалът преди нощното приспиване. За моя изненада точно предвиди кога Б. ще бъде напълно готова да премине на една дрямка и ми даде точни наставления как да си улесним ежедневието и да помогна на Б. да удължи интервалите достатъчно, че да не се преуморява! Препоръчваме на всички недоспали и уморени родители да се възползват от услугите на Мартина и й благодарим от сърце :)”

Цвета Дойчинова

Възраст на детето 1 год. 1 мес.

Консултант Мартина Дойкова

Услуга Еднократна консултация

“Проблемите ни се отнасяха до чести нощни будувания, постоянни ранни събуждания и много трудно приспиване. След промяна на режима и изчерпателна информация и съвети относно ежедневието на детето проблемите се разрешиха. Сънят на бебето значително се подобри, приспиването стана значително по-лесно, будуванията се сведоха до минимум, а ранното ставане се прекрати изцяло.”

П. Д.

Възраст на детето 1 1 мес.

Консултант Мартина Дойкова

Услуга Еднократна консултация


“Проблемът беше, че детето се будеше наспано в 3-4 сутринта. Имах подозрения, че проблемът идва от съня в яслата, където за съжаление аз като родител нямам контрол. Обсъдихме интервалите, как да ги оправим, приложих съветите и в момента детето се справя прекрасно и спи до 7:30. Чувствах се разбрана и подкрепена, а след разгора по-знаеща и уверена как да помогна на дъщеря ми. “

Събина П.

Възраст на детето 2 год. 5 мес.

Консултант Росица Казанджиева

Услуга Еднократна консултация


“Свързах се с “Нани, нани, бебе”, когато синът беше тъкмо навършил 2 години и опитите да остане да спи в ясла бяха неуспешни и придружени с много плач. След пълното проследяване, през което ни преведе Яна, малкият човек стана много по-самостоятелен при заспиване и вече спинка спокойно в яслата. Успяхме да премахнем вредния навик да пие голямо количество вода през нощта, което позволява и на мен, и на сина ми да спим по-добре и пълноценно. Яна обяснява изключително подробно всички аспекти на ситуацията, работи спрямо темпото и характера на детето (както и спрямо физическия капацитет на родителите), което за мен беше изключителен плюс при намирането на правилната стратегия. Изключително съм благодарна на Яна и целия екип! “

Полина Б.

Възраст на детето 2 год. 

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“Яна – моето спасение! Много съм й благодарна! Толкова много подкрепа, напътствия и съчувствие! Уникална! От бебе, което е пристрастено към кърменето и заспиваше само на гърда с буквално час кърмене, 8-10-12 нощни кърмения и пропуск на дневни дремки. Сега имаме бебе, което спи по 2 пъти през деня, заспива самостоятелно в леглото си и спи спокойно нощем с 2 регламентирани нощни кърмения 🤍🤍🤍 Честно казано резултатът надмина очакванията ни многократно 🤍 Големи благодарности от цялото ни семейство 🤍”

Невена П.

Възраст на детето 11 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване


“Трудно заспиване вечер само на гърда (около 2ч), трудно намиране на точен дневен режим. Благодарение на насоките на Ирена успяхме да постигнем заспиване в кошара с помощ и изграждане на по-стабилен дневен режим за бебето. В резултат детето се чувства по-спокойно и спането се подобри значително, особено нощният сън, който достига 8-9-10ч непробуден сън. Благодарим Ирена!”

Елена Ч.

Възраст на детето 7 мес.

Консултант Ирена Андон

Услуга Еднократна консултация

“Здравейте, искам да изкажа благодарности на целия екип на Нани Нани и специални на Мартина Дойкова. К. имаше проблем със самоуспокояването и заспиваше предимно на гърда (през деня и през нощта). Мартина ни помогна да премахнем тази асоциация – беше изключително внимателна, изслушваше всичките ми притеснения и предлагаше методи, съобразени с моите желания, но и с темперамента на К. До края на нашата съвместна работа успяхме да премахнем заспиването на гърда, а седмица след последната ни консултация К. успява през 95% от времето да се успокои сам през нощта.

Благодаря Мартина – благодаря за разбирането, за безценните съвети и информация относно детския сън. Пожелавам на целия екип много успехи и доволни клиенти.”

Катя Д.

Възраст на детето 9 мес.

Консултант Мартина Дойкова

Услуга Еднократна консултация

Здравейте, изключително съм благодарна на целия екип и по- специално на Яна Маджева! Преди да започнем работа синът ми се будеше минимум по 6 пъти на вечер, заспиваше само на гърда, това беше неговият единствени ресурс за успокоение и спеше на спалнята до нас. Имаше вечери, в които знаех че всяко негово наместване в леглото онзачаваше разбуждане и хранене. Този порочен режим се отрази на захранването през деня, на настроението на детето ми и разбира се – на нас като родители.
Отдавна знаех за Нани, Нани бебе. Следях Ви в социалните мрежи и дълго време обмислях дали да се свържа с вас. Отлагах, защото не получавах особена подкрепа в семейството си. Бабите и дядовците бяха скептично настроени, педиатърката постоянно повтаряше, че това е нещо нормално и децата така си спят. Всъщност единственият, който ме разбираше и застана зад мен беше мъжът ми (и как не, нали и той не спеше с мен!) След като получих случаен съвет от моя колежка, която е работила с Вас, най- накрая реших да Ви се обадя. Харесах Яна още на първия ни разговор и знаех, че какъвто и да е изходът от консултацията с проследяване съм на прав път. Напредвахме бавно, но сигурно. В момента Боян се буди само два пъти през нощта, нещо с което съм напълно ОК. Заспива напълно самостоятелно и най- важното – в собственото си креватче. Тази промяна за нас е огромна и съм убедена, че въпреки всички положени усилия да спазвам график за съня на детето си, нямаше да я постигна сама. Благодаря! Вие сте вълшпебници. Продължавайте да творите, защото много смейства се нуждаят от помощта ви!

Божена Станчева

Възраст на детето 10 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“Изключително сме доволни от работата и постигнатите резултати. Просто не вярвах, че е възможно Мария да заспива сама и да спи непробудно цяла нощ (имайки предвид, че преди това всяка нощ имаше между 5 и 10 събуждания). Безкрайно съм благодарна на Ирена Андон за отношението, отзивчивостта и вниманието. През целия период на проследяването можех да разчитам на нейната своевременна помощ, ако се появеше проблем или въпрос. Останах и много положително изненадана, когато първите резултати се появиха още в края на първата седмица от съвместната ни работа. Най-накрая всички вкъщи започнахме да спим 😀 Отново благодарим!”

Елена Николова

Възраст на детето 10 мес.

Консултант Ирена Андон

Услуга Пълно проследяване

“Бебето ни заспиваше с много люшкане, спеше на ръце през деня и се будеше с рев. Благодарение на вашите насоки разбрахме, че имаме доста податливо на промени бебе и за няколко седмици успяхме да го научем да заспива с биберон залъгалка и песничка в своето легълце. От тогава и започна да си спи на легълцето и да се буди щастлив. Сега приспиването му е “песен” и имам време да посвърша нещо докато спи в другата стая.”

Симона Б.

Възраст на детето 3.5 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Еднократна консултация

“Искам да оставя обратна връзка за работата ни с Росица Казанджиева.

 Работихме с нея за съня на дъщеря ни, която е малко по-малка от 3-годиншна. Имахме много трудно, бавно и изнервящо за нас приспиване, което най-често продължаваше по един час и нагоре. Накрая целия процес приключваше с много нерви и нерядко каране.

След като се консултирахме с Роси и започнахме да прилагаме съветите й нещата се промениха качествено. Буквално още първата вечер заспа за 20 минути, следващата за 15!

На мен лично никога до сега не ми се беше случвало да я приспивам за толкова кратко време освен ако не говорим за много силна преумора при нея.

Сега вече в момента приспиването й не предизвиква никаква съпротива от нейна страна или напрежение за нас. Включително през това време успяхме да организираме нейното самостоятелно заспиване в стаята със затворена врата.

Много съм доволна и благодарна за услугата, която получихме. За мен това бяха едни от най-смислено похарчените пари откакто станах родител.

Препоръчвам с две ръце!

С.К.

Възраст на детето 2 год. 9 мес.

Консултант Росица Казанджиева

Услуга Еднократна консултация

“С Яна започнахме почти от нулата и стигнахме доста близо до крайният резултат, въпреки безбройните трудности и предизвикателства . Яна е прекрасен човек и професионалист. Подходи с голяма емпатия, съпричастност и отзивчивост!”

А. Р.

Възраст на детето 1 год. 2 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“За щастие или не, ние се оказахме от родителите, които не се сблъскаха с по-често срещания проблем – приспиването на бебе/малко дете. Оказа сепроблем с “доприспиването” или непрекъснато будене и невъзможност да заспи отново без помощ. Но поне вече знаехме как да го наричаме. От самото начало синът ми не е имал спокоен нощен сън. Буденията по 1-2-3 пъти през нощта бяха нещо обичайно. Будене с плач, излизане от стаята, среднощно хранене, заспиване в родителското легло – утвърден сценарий, нощ поредна. В рамките на една консултация започнах да разбирам по-добре поведението и нуждите на сина ми и 9 дни след това, той вече спеше в самостоятелна стая и постепенно без нужда от помощ за доприспиване. Успяхме да съдадем режим, сходен с този на яслата, в която се очакваше да започне след месец, благодарение на което детето ни имаше изключително лека и бърза адаптация. “

Вероника М.

Възраст на детето 1 год. 6 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Еднократна консултация

“Успяхме да прехнем приспиването на ръце (люшкане) преди нощното заспиване и постигнахме самостоятелно заспиване.”

Йорданка К.

Възраст на детето 1 год.

Консултант Валерия Кръстева

Услуга Пълно проследяване

“Много сме доволни от работата с Яна и постигнатите резултати, които дори надминаха очакванията ни. Детето ни не можеше да заспива само, приспиванията бяха дълги, трябваше да го нося на ръце и да го люшкам, имаше чести събуждания, едно хранене през нощта, ранни събуждания сутрин. Яна ни помогна да работим върху режима и начина на приспиване и сега всички проблеми, които имахме, са решени.”

Кремена П.

Възраст на детето 10 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“Много сме доволни от резултатите, които постигнахме благодарение на Яна – само за една седмица близнаците започнаха да заспиват самостоятелно. Бих я препоръчала на всичките ми приятели с неспящи бебета :)”

Г. М.

Възраст на детето 1 год. 3 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Пълно проследяване

Б. заспиваше само и единствено на гърда. Приспивах я с кърмене в нейната кошара влизайки вътре с нея, а след това като се събуди я взимахме при нас на спалнята. Събужданията вечер бяха минимум 3, а понякога и много повече. След работа с Марти, дъщеря ни спи сама в кошарата си по цяла нощ, заспива без кърмене и дори да се пробуди заспива сама или с много малко помощ. Работата с нас не беше лесна определено, защото по време на проследяването се разболяхме от ковид и трябваше да прекъснем до момент, в които цялото семейство се чувстваше в кондиция. Мартина от своя страна беше много разбрана и търпеливо изчака нашия сигнал за готовност. След започване на работа по метода и първите положителни резултати не се забавиха. Най-много от цялата работа ми харесваше това, че всичко се случваше по план. Каквото Марти казваше, че се очаква да се случи, или да не се случи – винаги беше права! Накара ме да се чувствам спокойна и сигурна в нещата, който правя! Благодарна съм ѝ, и освен това вече с гордост я препоръчвам на всички близки и познати 🙂

Валентина. Н.

Възраст на детето 1 год. 6 мес.

Консултант Мартина Дойкова

Услуга Пълно проследяване

Проблемите бяха асоциацията за заспиване при дневните, вечерното и нощните приспивания – на гърда, множество нощни будения и трудности при прехода от две към една дрямки.
Сега имаме едно самостоятелно заспиващо в легълцето си момченце. Щастлива съм, че запазихме кърменето, което от метод за приспиване се превърна в ритуал на близост, но в будно състояние и само през деня. Нощните будения се ограничиха до едно рано сутрин, над което от скоро работим и което се надявам, че също скоро ще отпадне.

Благодаря ти, Яна!”

 

С.А.

Възраст на детето 1 год. 1 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

Р4″Свързахме се с вас, защото след настъпване на годинка на нашият сън, нощният сън се превърна в кошмар. Той е кърмаче и сучеше на всеки два часа през ноща, изпадаше в истерия докато не получи мляко. Не можеше да заспи спокойно щом веднъж се събудеше. Беше изключително неспокоен и не успявахме да се отпуснем изобщо и да получим пълноценна почивка. Когато започнахме работа с Роси, разбрахме, че има някои неща, в които бъркаме. Постепенно и много плавно започнахме да работим по тях. Променихме ритуала, интервалите на будуване и продължителността на дремките. Роси беше изключително голяма подкрепа за нас през цялото време. Тя е надарена с рядко срещана емоционална интелигентност, която ме накара да се чувствам уверена и спокойна, че сме на прав път. Освен това Роси е запозната с много и различни методи за отглеждане и възпитаване на деца, което също беше голям плюс. Винаги е удоволствие, когато събеседника ти говори с аргументирани примери. На финала се озовахме с изцяло приключено нощно кърмене и спящо почти непробудно бебе в собственото си легло. Да имаме отново време за общи вечери и да споделяме отново леглото си, доведе до бебе номер две..Благодарим за пътя, които ни помогнахте да извървим с много уважение към това, което ни се случва и опит, който ни беше изключително полезен!”

 

Кристина С.

Възраст на детето 1 год. 4 мес.

Консултант Росица Казанджиева

Услуга Пълно проследяване

“Проблемът беше основно дълги и трудни приспивания, като времето значително се намали. Също така успяхме да създадем една добра рутина, която е доста полезна и за него и за нас, родители те му. А като бонус успяхме да премахнем и нощните будения за мляко. “

Л.С.

Възраст на детето 2 г 3 мес.

Консултант Валерия Кръстева

Услуга Еднократна консултация

“Проблемът беше будуване нощем. Чести събуждания. Трудно приспиване за последна дрямка през деня. Неоптимално разпределени интервали.

Синът ми е във възрастта, която започва и следващия преход от 3 към 2 спанета, но с носоките на Яна мисля, че ще се справим. Особеното при него е, че интервалите му не са нарастващи с течение на деня, а винаги интервала преди лягане е къс почти колкото сутринта или дори по-къс. Друго особено е, че той прави преходите от раз. Просто в продължение на седмици спазва режим и изведнъж в рамките на 2 дни премахва дрямка. Яна се съобразяваше изцяло с особеностите му и направи план, как да разтегнем и подредим интервалите така, че да намалим нощните събуждания. В момента все още имаме 2 нощни събуждания, но детето ми не будува и заспива само относително бързо. Не постигнахме изцяло самостоятелно заспиване, налага се да бъда в стаята, но това не ми тежи и не ме притеснява за момента.”

Катерина Р.

Възраст на детето 6 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Пълно проследяване

“Когато се решихме да търсим помощ от вашите консултанти по сън вече бяхме издържали 12 месеца денонощен плач с почти никакъв сън. Малката се будеше между 4 и 6 пъти всяка нощ. Всяко приспиване отнемаше 30-тина минути носене на ръце и люлеене. Аз бях късметлийка, защото успявах да я оставя в леглото след приспиване. При други членове на семейството спеше единствено на ръце. Нейният сън беше изключително разпокъсан и кратък, а приспиването съпроводено със сърдене и истеричен плач.

Едва дочаках да започнем. Бях решена, че по-лошо не може и ще трябва да се справим. Каквото кажеше Ирена това правех. А чудото беше, че още първата седмица имаше подобрение. Приспивах малката с минимален протест без никакво носене. Дори това беше прекрасен напредък за нас и огромно облекчение.

На втората седмица започнахме да я учим на самостоятелно заспиване и макар че действахме постепенно се виждаше напредък с всеки ден. Всички усилия дадоха резултати още от втората седмица от проследяването – вече имахме няколко дни без нощни събуждания, а ако случайно се събудеше заспиваше сама за минути. До края на проследяването вече изобщо нямаше нощни събуждания.

Всичко това постигнахме в период постоянно боледуване и избиване на няколко зъба. Въпреки всички странични фактори, които уж трябваше да ни пречат постигнахме прекрасни резултати, на които дори не се бях надявала! Малката заспива сама в кошарата, нощният сън е дълбок и непрекъснат, а през деня ляга и става с усмивка.

Изключително съм благодарна на Ирена за цялото време, което ни отдели, за постоянното напасване според ситуацията и безбройните съвети! Не бих могла да се справя сама. А да спиш, не 2 или 3 часа на вечер, а 8 ….. това е безценно и изцяло благодарение на нейните съвети!

Благодаря, че ви има! Продължавайте да помагате, страхотни сте!”

Мария З.

Възраст на детето 1 год. 2 мес.

Консултант Ирена Андон

Услуга Пълно проследяване

Синът ми нямаше режим. Спеше недостатъчно, будеше се кисел, плачеше. Носехме го на ръце с часове, особено за нощното заспиване. Имаше чести будувания през нощта за по няколко часа. Сутрин се събуждаше в 5 и не можеше повече да заспи. Аз не бях спала с месеци. След работата си с Яна имам син, който има изграден режим. Заспива сам, аз дори не съм до него. Спи дълбоко и спокойно. Прекрати нощните будувания. През цялото време Яна ме подкрепяше, винаги отговаряше. Изключително съм доволна, че работих точно с нея. ” 

Емилия Главаджанова

Възраст на детето 10 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“Много съм доволна от съвместната ни работа с Антония! Тя подходи с голямо внимание и разбиране към нашия проблем, винаги беше на разположение и оказваше подкрепа на нашето семейство по време целия процес. Благодарение на нея успяхме да научим бебето ни да заспива самостоятелно сравнително бързо и с максимално щадящи методи за нея, а то имаше доста силна социация със шише; отделно оптимизирахме режимът и детето лесно премина на две дремки. Трябваше много по-рано да се свържа с вас, за да си спестя главоболията и безсънието вкъщи 🙂 Пожелавам успех на целия екип :)”

Т. Т.

Възраст на детето 9 мес.

Консултант Антония Кюлумова

Услуга Пълно проследяване

“Исках да получа странично мнение относно цялостния режим на детето, както и съвети за премахване на биберона, тъй като той е силна асоциация от 2-месечна възраст и водеше до 2-3 събуждания на нощ. Насоките, които получих, бяха много полезни и в момента детето заспива напълно самостоятелно, без биберон. Всички спим повече! :)”

Екатерина Д.

Възраст на детето 1г 2 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Еднократна консултация

“Страхотен професионалист! Успяхме да изградим режим който пасва на детето и на нас. Премахнахме заспиването на шише и отделяне от спалнята към кошарата.”

Паулина Т.

Възраст на детето 2 год.

Консултант Яна Толина

Услуга Пълно проследяване

“Ваня беше много мила, подкрепяща и отзивчива.
Габриеле спеше денем на ръце, а вечер се събуждаше няколко пъти, но оставяше буден дълго. Заспиваше трудно и винаги с моя помощ. Започнахме с постепенно отслабване на асоциациите за заспиване, изчистихме рутините и променихме режима. Заспиването за нощен сън се оказа най-предизвикателно, но Ваня даде добро предложение да променим изцяло начина и това според мен беше ключово. С постоянство и правилен режим след месец опити Габри най-накрая поддаде. Започна да заспива в легоото си за дневните дремки, а ден/два след това и за вечерен сън. Благодаря за помощта.” 

И. К.

Възраст на детето 6 мес.

Консултант Ваня Петрова

Услуга Пълно проследяване

“Изключително съм доволна от консултациите, Вики имаше проблем с нощния сън и дневните й дремки бяха само гушната, сега спи самостоятелно за всички дремки и нощния й сън е спокоен. Препоръчвам ви горещно на всички познати с деца с проблеми в съня, това което постигнах с Вики за месец и малко е просто огромна промяна към по-добро. Благодаря ви от сърце!”

Елица С.

Възраст на детето 7 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Еднократна консултация

Обърнах се към Нани по време на преминаването към 3 спанета. Периодът беше съчетан с много нощно будения, плач и регресия. Благодарение на Валерия преминахме успешно през най-трудният за мен преход, от 4 към 3 спанета. В последствие и самостоятелното заспиване. Нощите вече са спокойни, както и всички в къщи! Комуникацията с Валерия беше много лесна и приятна.

Цветлена И.

Възраст на детето 8 мес.

Консултант Валерия Кръстева

Услуга Пълно проследяване

“Не мисля, че думите ще ми стигнат, за да изразя благодарността си към Мартина! Помощта, която оказа тя на семейството ни е безценна и незаменима, и буквално ни върна отново към нормален режим на съществуване след много месеци, в които почти не спяхме. И това при все, че аз винаги съм се опитвала да спазвам режим по отношение на Андрей, бях ползвала друг консултант, бях си купила онлайн уебинари за съня, бях прочела множество книги и статии, като в допълнение следвам в социалните мрежи поне 15 консултанта за сън от целия свят. С две думи – не съм си мислела, че сънят на детето ще се оправи от само себе си, а винаги съм се опитвала да намеря правилния подход. Е, при всичките ми усилия, нещата въобще не вървяха – Андрей се будеше по 8-10 пъти на нощ, често будуваше по 2 часа в различни диапазони на нощта, след 1 през нощта го взимах на спалнята при нас, тъй като просто нямах сили да се опитвам да го задържа в кошарата и да ставам на всеки 30 минс. Взимането при нас превръщаше нощта в кошмар, тъй като той започваше да се върти, да рита и реално никой не спеше – нито аз, нито Андрей, нито съпругът ми. Мартина подходи изключително професионално към нашия случай. Отдели много време, за да разбере наистина кое как се случва при нас и защо (тоест, каква е моята мотивация да действам по един или друг начин). Съветите й винаги бяха съобразени с нашите нужни и предпочитания, както и с темпа, с който Андрей реагираше на промените, които въведохме. Наистина съм безкрайно благодарна за индивидуалния подход, отделеното време и старанието. Ежедневният контакт с някой, който ти предлага работещи решения, но и те насърчава да продължиш работата е безценен – наистина не вярвам, че добри резултати могат да се постигнат без такъв тип ежедневно проследяване за определен период. Мартина беше винаги на разположение, отговаряше спокойно и уверено на всичките ми въпроси и умело адресираше всичките ми притеснения. Наистина ме накара да се чувствам много комфортно през целия процес, защото знаех, че нещата са под контрол. Това, което за мен беше много ценно е фактът, че Мартина винаги ме подготвяше какво ще следва и как се очаква да реагира Андрей – това наистина беше важно за мен първо, за да не се изненадвам в дадени ситуации, но и второ – за да изгради у мен доверие, че методите са подходящи за нас и нашето дете. Помощта, която получихме от Марти надмина многократно очакванията ми. Тя отдели наистина страшно много време, за да предлага различни варианти на режими докато намерим подходящия за нас. Методът, по който работихме за приучаване към самостоятелно заспиване също беше страхотен – мисля, че постигнахме прекрасен резултат без истерии, плач и сътресения за детето. В момента Андрей заспива самостоятелно, спи изцяло в кошарата си и драстично сме намалили нощните събуждания (средно 2 на нощ), като Мартина ми даде подробни насоки как да продължим работата, за да елиминираме напълно нощните събуждания. Мартина е наистина страхотен човек, разполага с необходимото търпение и спокойствие, за да вдъхне доверие на родителите. Наистина благодаря от сърце за труда и усилията й!”

Стилияна И.

Възраст на детето 1 год. 2 мес.

Консултант Мартина Дойкова

Услуга Пълно проследяване

“Валерия е страхотна, прекрасно отношение, загриженост и точност при даване на съветите. Изключително лъчезарна, с удоволствие комуникирах с нея.”

Моника Н.

Възраст на детето 7 мес.

Консултант Валерия Кръстева

Услуга Пълно проследяване

“Ирена Андон беше много отзивчива и загрижена през цялото време. Бяхме в непрестанен контакт по време на проследяването. Всеки ден се интересуваше как е минала нощта и даваше съвети какво да променим в режима или приспиването, така че да подобрим съня всяка следваща вечер. Подкрепяше ме и ми даваше сили да не се отказвам в най-трудните моменти. Даваше изключително адекватни съвети и прилагаше само щадящи за детето методи, така че да се случат нещата по начина, по които аз бих искала да се случат. Резултатите започнаха да се виждат само след седмица, което за мен беше абсолютно доказателство, че съм направила правилният избор за мен, за детето ми и изобщо за съня на цялото семейство.”

Ели Терзиева

Възраст на детето 1 год. 5 мес.

Консултант Ирена Андон

Услуга Пълно проследяване

“Ирена е уникален професионалист! Винаги ме подкрепяше в решенията ми и своенравството ми относно сина ми! Винаги влизаше в положение и подхождаше с разбиране !Винаги откликваше на молбите ми за помощ, дори и в късни часове!

Проблемът бях и съм аз, защото ми е трудно да постигна оптимален резултат сама (без помощта на бащата). Ако пак ми се наложи,отново бих потърсила нея!”

Евелина Младенова

Възраст на детето 9 мес.

Консултант Ирена Андон

Услуга Пълно проследяване

 “Дъщеря ми се будеше през час-час и половина през нощта, налагаше се да я взимам по средата на нощта при нас на спалнята, за да продължи да спи спокойно, заспиваше с люшкане, не можеше сама да си взима бибката и се будеше, бях зависима в дневните й дремки да съм навън с количката или колата, за да може тя да спи повече от 30 Мин. Резултатите след консултацията и проследяването са следните: заспива сама след като изляза от стаята, буди се 2 до 3 пъти през нощта като заспива бързо, а понякога дори не разбирам, че се е събуждала. Спи само на нейното си легло и то спокойно. Удължихме дневните дремки в нейното креватче с минимална моя помощ. Научи се да си намира и взима сама бибката в повечето случаи. Намерихме подходящия за нейните нужди режим.

Теа С.

Възраст на детето 8 мес.

Консултант Мартина Дойкова

Услуга Пълно проследяване

“Вечер бебето заспиваше предимно на ръце (през деня си заспиваше сам) и имаше нощно събуждане в един и същи час. Освен АМ, което до скоро преди консулстацията пише преди сън и бяхме махнали, аз също бях станала силна асоциация за заспиване. С лека корекция в режима и рутината вече заспива сам, което ми се виждаше почти невъзможно, и спи без да се събужда. 🙂”

М. Б.

Възраст на детето 1 год. и 3 мес.

Консултант Ирена Андон

Услуга Пълно проследяване

“Няколко седмици преди навършването на годинка, сънят на Ели се влоши много – будеше се много често и се успокояваше много трудно. Това продължи няколко месеца и липсата на сън тотално ни изтощи. Консултацията с Ваня ми беше изключително полезна – направихме еднократна консултация , по време на която ми даде много добри съвети. Достатъчно беше да приложа само няколко от тях и ситуацията се подобри значително. Бих казала, че от около 2-3 седмици всички се наспиваме чудесно. Ели или спи по цяла нощ, или ако се пробуди, успява да се успокои без помощ и заспива бързо. Определено препоръчвам консултация.”

Димана М.

Възраст на детето 1г. 3 мес.

Консултант Ваня Петрова

Услуга Еднократна консултация

“”Денем приспивах детето си на ръце с люшкане и на всяка 40та минута се будеше и се налагаше да го доприспивам. Към момента заспива самостоятелно в леглото си и успява да прави дремки по над един час, без да се налага намеса от моя страна.

Татяна Кръстева

Възраст на детето 7 мес.

Консултант Росица Казанджиева

Услуга Пълно проследяване

“Синът ми заспиваше само на гърда и само върху мен. В рамките на две седмици постигнахме самостоятелно заспиване в неговото си креватче.

Искам да изкажа огромни благодарности на Валерия, благодарение на нея синът ни заспива самостоятелно в собственото си креватче без плач и мрънкане!

Преди нея той заспиваше само на гърда и спеше само върху мен. Нямах време за нищо.
Сега не само получих свобода, а и вече се наспиваме без проблем. Преди се будеше над 8 пъти, а сега се буди максимум два за хранене.

Благодарение на Валерия сме по спокойни и по сигурни как да се справяме с режима на сън!
Още един път искам да изкажа огромни благодарности!”

Веселина Илиева

Възраст на детето 6 мес.

Консултант Валерия Кръстева

Услуга Пълно проследяване

“Ники заспиваше само на ръце и с много люшкане. В момента той заспива изцяло самостоятелно в кошарката си.”

Ивелина Г.

Възраст на детето 10 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Пълно проследяване

“Проблемите при нас бяха свързани с лош режим, трудно заспиване, чести нощни събуждания, влошен дневен сън и приспиване само на ръце. След работа с консултанта имаме много добър режим, нощния сън стана изключително добър /рядко се събужда, а ако това се случи заспива самостоятелно без да е необходимо да се намесвам/, дневния сън също се подобри. Приспиването се случва в креватчето му, значително по бързо и с минимална помощ.”

Весела Д.

Възраст на детето 11 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Пълно проследяване

“Беше като съвместно пътуване, ръка за ръка. Всичко се случваше плавно, без плач, без напрежение, спокойно. Научих много неща за съня, за детето си, за неговите нужди. Подобрихме чувствително съня на бебето ни и от 8-10 събуждания, станаха 1-2, а имаме и непродбудни нощи! Детето ни има чудесен режим, успешно запазихме кърменето и се чувстваме уверени. Ще продължим да работим с дадените ни насоки, за да запазим и доразвием прогреса!”

Ани С.

Възраст на детето 11 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“Страхотен професионалист и съвестен човек.”

Цветелина И.

Възраст на детето 8 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“Сърдечно благодаря на Яна Маджева, за прекрасното отношение, всеотдайността и невероятните резултати, които постигнахме с моето детенце. Съвсем плавно и спокойно успяхме да направим така, че цялото ни семейство да има пълноценен сън. Вече съм много по-уверена в това, което правя за добрия режим на дъщеря ми, а самата тя е много по-спокойна и добре наспана! Трябваше много по-рано да се свържа с вас, за да си спестя излишно чудене и лутане из морето от информация в търсене на правилния подход за нас. Благадаря ви още веднъж! Бъдете здрави и все така помагайте на недоспалите мами и бебчета!”

Полина Събчева

Възраст на детето 10 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване


“Трудно заспиване вечер само на гърда (около 2ч), трудно намиране на точен дневен режим. Благодарение на насоките на Ирена успяхме да постигнем заспиване в кошара с помощ и изграждане на по-стабилен дневен режим за бебето. В резултат детето се чувства по-спокойно и спането се подобри значително, особено нощният сън, който достига 8-9-10ч непробуден сън. Благодарим Ирена!”

Елена Ч.

Възраст на детето 7 мес.

Консултант Ирена Андон

Услуга Еднократна консултация

“Здравейте, искам да изкажа благодарности на целия екип на Нани Нани и специални на Мартина Дойкова. К. имаше проблем със самоуспокояването и заспиваше предимно на гърда (през деня и през нощта). Мартина ни помогна да премахнем тази асоциация – беше изключително внимателна, изслушваше всичките ми притеснения и предлагаше методи, съобразени с моите желания, но и с темперамента на К. До края на нашата съвместна работа успяхме да премахнем заспиването на гърда, а седмица след последната ни консултация К. успява през 95% от времето да се успокои сам през нощта.

Благодаря Мартина – благодаря за разбирането, за безценните съвети и информация относно детския сън. Пожелавам на целия екип много успехи и доволни клиенти.”

Катя Д.

Възраст на детето 9 мес.

Консултант Мартина Дойкова

Услуга Еднократна консултация

Здравейте, изключително съм благодарна на целия екип и по- специално на Яна Маджева! Преди да започнем работа синът ми се будеше минимум по 6 пъти на вечер, заспиваше само на гърда, това беше неговият единствени ресурс за успокоение и спеше на спалнята до нас. Имаше вечери, в които знаех че всяко негово наместване в леглото онзачаваше разбуждане и хранене. Този порочен режим се отрази на захранването през деня, на настроението на детето ми и разбира се – на нас като родители.
Отдавна знаех за Нани, Нани бебе. Следях Ви в социалните мрежи и дълго време обмислях дали да се свържа с вас. Отлагах, защото не получавах особена подкрепа в семейството си. Бабите и дядовците бяха скептично настроени, педиатърката постоянно повтаряше, че това е нещо нормално и децата така си спят. Всъщност единственият, който ме разбираше и застана зад мен беше мъжът ми (и как не, нали и той не спеше с мен!) След като получих случаен съвет от моя колежка, която е работила с Вас, най- накрая реших да Ви се обадя. Харесах Яна още на първия ни разговор и знаех, че какъвто и да е изходът от консултацията с проследяване съм на прав път. Напредвахме бавно, но сигурно. В момента Боян се буди само два пъти през нощта, нещо с което съм напълно ОК. Заспива напълно самостоятелно и най- важното – в собственото си креватче. Тази промяна за нас е огромна и съм убедена, че въпреки всички положени усилия да спазвам график за съня на детето си, нямаше да я постигна сама. Благодаря! Вие сте вълшпебници. Продължавайте да творите, защото много смейства се нуждаят от помощта ви!

Божена Станчева

Възраст на детето 10 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“Изключително сме доволни от работата и постигнатите резултати. Просто не вярвах, че е възможно Мария да заспива сама и да спи непробудно цяла нощ (имайки предвид, че преди това всяка нощ имаше между 5 и 10 събуждания). Безкрайно съм благодарна на Ирена Андон за отношението, отзивчивостта и вниманието. През целия период на проследяването можех да разчитам на нейната своевременна помощ, ако се появеше проблем или въпрос. Останах и много положително изненадана, когато първите резултати се появиха още в края на първата седмица от съвместната ни работа. Най-накрая всички вкъщи започнахме да спим 😀 Отново благодарим!”

Елена Николова

Възраст на детето 10 мес.

Консултант Ирена Андон

Услуга Пълно проследяване

“Бебето ни заспиваше с много люшкане, спеше на ръце през деня и се будеше с рев. Благодарение на вашите насоки разбрахме, че имаме доста податливо на промени бебе и за няколко седмици успяхме да го научем да заспива с биберон залъгалка и песничка в своето легълце. От тогава и започна да си спи на легълцето и да се буди щастлив. Сега приспиването му е “песен” и имам време да посвърша нещо докато спи в другата стая.”

Симона Б.

Възраст на детето 3.5 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Еднократна консултация

“Искам да оставя обратна връзка за работата ни с Росица Казанджиева.

 Работихме с нея за съня на дъщеря ни, която е малко по-малка от 3-годиншна. Имахме много трудно, бавно и изнервящо за нас приспиване, което най-често продължаваше по един час и нагоре. Накрая целия процес приключваше с много нерви и нерядко каране.

След като се консултирахме с Роси и започнахме да прилагаме съветите й нещата се промениха качествено. Буквално още първата вечер заспа за 20 минути, следващата за 15!

На мен лично никога до сега не ми се беше случвало да я приспивам за толкова кратко време освен ако не говорим за много силна преумора при нея.

Сега вече в момента приспиването й не предизвиква никаква съпротива от нейна страна или напрежение за нас. Включително през това време успяхме да организираме нейното самостоятелно заспиване в стаята със затворена врата.

Много съм доволна и благодарна за услугата, която получихме. За мен това бяха едни от най-смислено похарчените пари откакто станах родител.

Препоръчвам с две ръце!

С.К.

Възраст на детето 2 год. 9 мес.

Консултант Росица Казанджиева

Услуга Еднократна консултация

“С Яна започнахме почти от нулата и стигнахме доста близо до крайният резултат, въпреки безбройните трудности и предизвикателства . Яна е прекрасен човек и професионалист. Подходи с голяма емпатия, съпричастност и отзивчивост!”

А. Р.

Възраст на детето 1 год. 2 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“За щастие или не, ние се оказахме от родителите, които не се сблъскаха с по-често срещания проблем – приспиването на бебе/малко дете. Оказа сепроблем с “доприспиването” или непрекъснато будене и невъзможност да заспи отново без помощ. Но поне вече знаехме как да го наричаме. От самото начало синът ми не е имал спокоен нощен сън. Буденията по 1-2-3 пъти през нощта бяха нещо обичайно. Будене с плач, излизане от стаята, среднощно хранене, заспиване в родителското легло – утвърден сценарий, нощ поредна. В рамките на една консултация започнах да разбирам по-добре поведението и нуждите на сина ми и 9 дни след това, той вече спеше в самостоятелна стая и постепенно без нужда от помощ за доприспиване. Успяхме да съдадем режим, сходен с този на яслата, в която се очакваше да започне след месец, благодарение на което детето ни имаше изключително лека и бърза адаптация. “

Вероника М.

Възраст на детето 1 год. 6 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Еднократна консултация

“Успяхме да прехнем приспиването на ръце (люшкане) преди нощното заспиване и постигнахме самостоятелно заспиване.”

Йорданка К.

Възраст на детето 1 год.

Консултант Валерия Кръстева

Услуга Пълно проследяване

“Много сме доволни от работата с Яна и постигнатите резултати, които дори надминаха очакванията ни. Детето ни не можеше да заспива само, приспиванията бяха дълги, трябваше да го нося на ръце и да го люшкам, имаше чести събуждания, едно хранене през нощта, ранни събуждания сутрин. Яна ни помогна да работим върху режима и начина на приспиване и сега всички проблеми, които имахме, са решени.”

Кремена П.

Възраст на детето 10 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“Много сме доволни от резултатите, които постигнахме благодарение на Яна – само за една седмица близнаците започнаха да заспиват самостоятелно. Бих я препоръчала на всичките ми приятели с неспящи бебета :)”

Г. М.

Възраст на детето 1 год. 3 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Пълно проследяване

Б. заспиваше само и единствено на гърда. Приспивах я с кърмене в нейната кошара влизайки вътре с нея, а след това като се събуди я взимахме при нас на спалнята. Събужданията вечер бяха минимум 3, а понякога и много повече. След работа с Марти, дъщеря ни спи сама в кошарата си по цяла нощ, заспива без кърмене и дори да се пробуди заспива сама или с много малко помощ. Работата с нас не беше лесна определено, защото по време на проследяването се разболяхме от ковид и трябваше да прекъснем до момент, в които цялото семейство се чувстваше в кондиция. Мартина от своя страна беше много разбрана и търпеливо изчака нашия сигнал за готовност. След започване на работа по метода и първите положителни резултати не се забавиха. Най-много от цялата работа ми харесваше това, че всичко се случваше по план. Каквото Марти казваше, че се очаква да се случи, или да не се случи – винаги беше права! Накара ме да се чувствам спокойна и сигурна в нещата, който правя! Благодарна съм ѝ, и освен това вече с гордост я препоръчвам на всички близки и познати 🙂

Валентина. Н.

Възраст на детето 1 год. 6 мес.

Консултант Мартина Дойкова

Услуга Пълно проследяване

Проблемите бяха асоциацията за заспиване при дневните, вечерното и нощните приспивания – на гърда, множество нощни будения и трудности при прехода от две към една дрямки.
Сега имаме едно самостоятелно заспиващо в легълцето си момченце. Щастлива съм, че запазихме кърменето, което от метод за приспиване се превърна в ритуал на близост, но в будно състояние и само през деня. Нощните будения се ограничиха до едно рано сутрин, над което от скоро работим и което се надявам, че също скоро ще отпадне.

Благодаря ти, Яна!”

 

С.А.

Възраст на детето 1 год. 1 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

Р4″Свързахме се с вас, защото след настъпване на годинка на нашият сън, нощният сън се превърна в кошмар. Той е кърмаче и сучеше на всеки два часа през ноща, изпадаше в истерия докато не получи мляко. Не можеше да заспи спокойно щом веднъж се събудеше. Беше изключително неспокоен и не успявахме да се отпуснем изобщо и да получим пълноценна почивка. Когато започнахме работа с Роси, разбрахме, че има някои неща, в които бъркаме. Постепенно и много плавно започнахме да работим по тях. Променихме ритуала, интервалите на будуване и продължителността на дремките. Роси беше изключително голяма подкрепа за нас през цялото време. Тя е надарена с рядко срещана емоционална интелигентност, която ме накара да се чувствам уверена и спокойна, че сме на прав път. Освен това Роси е запозната с много и различни методи за отглеждане и възпитаване на деца, което също беше голям плюс. Винаги е удоволствие, когато събеседника ти говори с аргументирани примери. На финала се озовахме с изцяло приключено нощно кърмене и спящо почти непробудно бебе в собственото си легло. Да имаме отново време за общи вечери и да споделяме отново леглото си, доведе до бебе номер две..Благодарим за пътя, които ни помогнахте да извървим с много уважение към това, което ни се случва и опит, който ни беше изключително полезен!”

 

Кристина С.

Възраст на детето 1 год. 4 мес.

Консултант Росица Казанджиева

Услуга Пълно проследяване

“Проблемът беше основно дълги и трудни приспивания, като времето значително се намали. Също така успяхме да създадем една добра рутина, която е доста полезна и за него и за нас, родители те му. А като бонус успяхме да премахнем и нощните будения за мляко. “

Л.С.

Възраст на детето 2 г 3 мес.

Консултант Валерия Кръстева

Услуга Еднократна консултация

“Проблемът беше будуване нощем. Чести събуждания. Трудно приспиване за последна дрямка през деня. Неоптимално разпределени интервали.

Синът ми е във възрастта, която започва и следващия преход от 3 към 2 спанета, но с носоките на Яна мисля, че ще се справим. Особеното при него е, че интервалите му не са нарастващи с течение на деня, а винаги интервала преди лягане е къс почти колкото сутринта или дори по-къс. Друго особено е, че той прави преходите от раз. Просто в продължение на седмици спазва режим и изведнъж в рамките на 2 дни премахва дрямка. Яна се съобразяваше изцяло с особеностите му и направи план, как да разтегнем и подредим интервалите така, че да намалим нощните събуждания. В момента все още имаме 2 нощни събуждания, но детето ми не будува и заспива само относително бързо. Не постигнахме изцяло самостоятелно заспиване, налага се да бъда в стаята, но това не ми тежи и не ме притеснява за момента.”

Катерина Р.

Възраст на детето 6 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Пълно проследяване

“Когато се решихме да търсим помощ от вашите консултанти по сън вече бяхме издържали 12 месеца денонощен плач с почти никакъв сън. Малката се будеше между 4 и 6 пъти всяка нощ. Всяко приспиване отнемаше 30-тина минути носене на ръце и люлеене. Аз бях късметлийка, защото успявах да я оставя в леглото след приспиване. При други членове на семейството спеше единствено на ръце. Нейният сън беше изключително разпокъсан и кратък, а приспиването съпроводено със сърдене и истеричен плач.

Едва дочаках да започнем. Бях решена, че по-лошо не може и ще трябва да се справим. Каквото кажеше Ирена това правех. А чудото беше, че още първата седмица имаше подобрение. Приспивах малката с минимален протест без никакво носене. Дори това беше прекрасен напредък за нас и огромно облекчение.

На втората седмица започнахме да я учим на самостоятелно заспиване и макар че действахме постепенно се виждаше напредък с всеки ден. Всички усилия дадоха резултати още от втората седмица от проследяването – вече имахме няколко дни без нощни събуждания, а ако случайно се събудеше заспиваше сама за минути. До края на проследяването вече изобщо нямаше нощни събуждания.

Всичко това постигнахме в период постоянно боледуване и избиване на няколко зъба. Въпреки всички странични фактори, които уж трябваше да ни пречат постигнахме прекрасни резултати, на които дори не се бях надявала! Малката заспива сама в кошарата, нощният сън е дълбок и непрекъснат, а през деня ляга и става с усмивка.

Изключително съм благодарна на Ирена за цялото време, което ни отдели, за постоянното напасване според ситуацията и безбройните съвети! Не бих могла да се справя сама. А да спиш, не 2 или 3 часа на вечер, а 8 ….. това е безценно и изцяло благодарение на нейните съвети!

Благодаря, че ви има! Продължавайте да помагате, страхотни сте!”

Мария З.

Възраст на детето 1 год. 2 мес.

Консултант Ирена Андон

Услуга Пълно проследяване

Синът ми нямаше режим. Спеше недостатъчно, будеше се кисел, плачеше. Носехме го на ръце с часове, особено за нощното заспиване. Имаше чести будувания през нощта за по няколко часа. Сутрин се събуждаше в 5 и не можеше повече да заспи. Аз не бях спала с месеци. След работата си с Яна имам син, който има изграден режим. Заспива сам, аз дори не съм до него. Спи дълбоко и спокойно. Прекрати нощните будувания. През цялото време Яна ме подкрепяше, винаги отговаряше. Изключително съм доволна, че работих точно с нея. ” 

Емилия Главаджанова

Възраст на детето 10 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“Много съм доволна от съвместната ни работа с Антония! Тя подходи с голямо внимание и разбиране към нашия проблем, винаги беше на разположение и оказваше подкрепа на нашето семейство по време целия процес. Благодарение на нея успяхме да научим бебето ни да заспива самостоятелно сравнително бързо и с максимално щадящи методи за нея, а то имаше доста силна социация със шише; отделно оптимизирахме режимът и детето лесно премина на две дремки. Трябваше много по-рано да се свържа с вас, за да си спестя главоболията и безсънието вкъщи 🙂 Пожелавам успех на целия екип :)”

Т. Т.

Възраст на детето 9 мес.

Консултант Антония Кюлумова

Услуга Пълно проследяване

“Исках да получа странично мнение относно цялостния режим на детето, както и съвети за премахване на биберона, тъй като той е силна асоциация от 2-месечна възраст и водеше до 2-3 събуждания на нощ. Насоките, които получих, бяха много полезни и в момента детето заспива напълно самостоятелно, без биберон. Всички спим повече! :)”

Екатерина Д.

Възраст на детето 1г 2 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Еднократна консултация

“Страхотен професионалист! Успяхме да изградим режим който пасва на детето и на нас. Премахнахме заспиването на шише и отделяне от спалнята към кошарата.”

Паулина Т.

Възраст на детето 2 год.

Консултант Яна Толина

Услуга Пълно проследяване

“Ваня беше много мила, подкрепяща и отзивчива.
Габриеле спеше денем на ръце, а вечер се събуждаше няколко пъти, но оставяше буден дълго. Заспиваше трудно и винаги с моя помощ. Започнахме с постепенно отслабване на асоциациите за заспиване, изчистихме рутините и променихме режима. Заспиването за нощен сън се оказа най-предизвикателно, но Ваня даде добро предложение да променим изцяло начина и това според мен беше ключово. С постоянство и правилен режим след месец опити Габри най-накрая поддаде. Започна да заспива в легоото си за дневните дремки, а ден/два след това и за вечерен сън. Благодаря за помощта.” 

И. К.

Възраст на детето 6 мес.

Консултант Ваня Петрова

Услуга Пълно проследяване

“Изключително съм доволна от консултациите, Вики имаше проблем с нощния сън и дневните й дремки бяха само гушната, сега спи самостоятелно за всички дремки и нощния й сън е спокоен. Препоръчвам ви горещно на всички познати с деца с проблеми в съня, това което постигнах с Вики за месец и малко е просто огромна промяна към по-добро. Благодаря ви от сърце!”

Елица С.

Възраст на детето 7 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Еднократна консултация

Обърнах се към Нани по време на преминаването към 3 спанета. Периодът беше съчетан с много нощно будения, плач и регресия. Благодарение на Валерия преминахме успешно през най-трудният за мен преход, от 4 към 3 спанета. В последствие и самостоятелното заспиване. Нощите вече са спокойни, както и всички в къщи! Комуникацията с Валерия беше много лесна и приятна.

Цветлена И.

Възраст на детето 8 мес.

Консултант Валерия Кръстева

Услуга Пълно проследяване

“Не мисля, че думите ще ми стигнат, за да изразя благодарността си към Мартина! Помощта, която оказа тя на семейството ни е безценна и незаменима, и буквално ни върна отново към нормален режим на съществуване след много месеци, в които почти не спяхме. И това при все, че аз винаги съм се опитвала да спазвам режим по отношение на Андрей, бях ползвала друг консултант, бях си купила онлайн уебинари за съня, бях прочела множество книги и статии, като в допълнение следвам в социалните мрежи поне 15 консултанта за сън от целия свят. С две думи – не съм си мислела, че сънят на детето ще се оправи от само себе си, а винаги съм се опитвала да намеря правилния подход. Е, при всичките ми усилия, нещата въобще не вървяха – Андрей се будеше по 8-10 пъти на нощ, често будуваше по 2 часа в различни диапазони на нощта, след 1 през нощта го взимах на спалнята при нас, тъй като просто нямах сили да се опитвам да го задържа в кошарата и да ставам на всеки 30 минс. Взимането при нас превръщаше нощта в кошмар, тъй като той започваше да се върти, да рита и реално никой не спеше – нито аз, нито Андрей, нито съпругът ми. Мартина подходи изключително професионално към нашия случай. Отдели много време, за да разбере наистина кое как се случва при нас и защо (тоест, каква е моята мотивация да действам по един или друг начин). Съветите й винаги бяха съобразени с нашите нужни и предпочитания, както и с темпа, с който Андрей реагираше на промените, които въведохме. Наистина съм безкрайно благодарна за индивидуалния подход, отделеното време и старанието. Ежедневният контакт с някой, който ти предлага работещи решения, но и те насърчава да продължиш работата е безценен – наистина не вярвам, че добри резултати могат да се постигнат без такъв тип ежедневно проследяване за определен период. Мартина беше винаги на разположение, отговаряше спокойно и уверено на всичките ми въпроси и умело адресираше всичките ми притеснения. Наистина ме накара да се чувствам много комфортно през целия процес, защото знаех, че нещата са под контрол. Това, което за мен беше много ценно е фактът, че Мартина винаги ме подготвяше какво ще следва и как се очаква да реагира Андрей – това наистина беше важно за мен първо, за да не се изненадвам в дадени ситуации, но и второ – за да изгради у мен доверие, че методите са подходящи за нас и нашето дете. Помощта, която получихме от Марти надмина многократно очакванията ми. Тя отдели наистина страшно много време, за да предлага различни варианти на режими докато намерим подходящия за нас. Методът, по който работихме за приучаване към самостоятелно заспиване също беше страхотен – мисля, че постигнахме прекрасен резултат без истерии, плач и сътресения за детето. В момента Андрей заспива самостоятелно, спи изцяло в кошарата си и драстично сме намалили нощните събуждания (средно 2 на нощ), като Мартина ми даде подробни насоки как да продължим работата, за да елиминираме напълно нощните събуждания. Мартина е наистина страхотен човек, разполага с необходимото търпение и спокойствие, за да вдъхне доверие на родителите. Наистина благодаря от сърце за труда и усилията й!”

Стилияна И.

Възраст на детето 1 год. 2 мес.

Консултант Мартина Дойкова

Услуга Пълно проследяване

“Валерия е страхотна, прекрасно отношение, загриженост и точност при даване на съветите. Изключително лъчезарна, с удоволствие комуникирах с нея.”

Моника Н.

Възраст на детето 7 мес.

Консултант Валерия Кръстева

Услуга Пълно проследяване

“Ирена Андон беше много отзивчива и загрижена през цялото време. Бяхме в непрестанен контакт по време на проследяването. Всеки ден се интересуваше как е минала нощта и даваше съвети какво да променим в режима или приспиването, така че да подобрим съня всяка следваща вечер. Подкрепяше ме и ми даваше сили да не се отказвам в най-трудните моменти. Даваше изключително адекватни съвети и прилагаше само щадящи за детето методи, така че да се случат нещата по начина, по които аз бих искала да се случат. Резултатите започнаха да се виждат само след седмица, което за мен беше абсолютно доказателство, че съм направила правилният избор за мен, за детето ми и изобщо за съня на цялото семейство.”

Ели Терзиева

Възраст на детето 1 год. 5 мес.

Консултант Ирена Андон

Услуга Пълно проследяване

“Ирена е уникален професионалист! Винаги ме подкрепяше в решенията ми и своенравството ми относно сина ми! Винаги влизаше в положение и подхождаше с разбиране !Винаги откликваше на молбите ми за помощ, дори и в късни часове!

Проблемът бях и съм аз, защото ми е трудно да постигна оптимален резултат сама (без помощта на бащата). Ако пак ми се наложи,отново бих потърсила нея!”

Евелина Младенова

Възраст на детето 9 мес.

Консултант Ирена Андон

Услуга Пълно проследяване

 “Дъщеря ми се будеше през час-час и половина през нощта, налагаше се да я взимам по средата на нощта при нас на спалнята, за да продължи да спи спокойно, заспиваше с люшкане, не можеше сама да си взима бибката и се будеше, бях зависима в дневните й дремки да съм навън с количката или колата, за да може тя да спи повече от 30 Мин. Резултатите след консултацията и проследяването са следните: заспива сама след като изляза от стаята, буди се 2 до 3 пъти през нощта като заспива бързо, а понякога дори не разбирам, че се е събуждала. Спи само на нейното си легло и то спокойно. Удължихме дневните дремки в нейното креватче с минимална моя помощ. Научи се да си намира и взима сама бибката в повечето случаи. Намерихме подходящия за нейните нужди режим.

Теа С.

Възраст на детето 8 мес.

Консултант Мартина Дойкова

Услуга Пълно проследяване

“Вечер бебето заспиваше предимно на ръце (през деня си заспиваше сам) и имаше нощно събуждане в един и същи час. Освен АМ, което до скоро преди консулстацията пише преди сън и бяхме махнали, аз също бях станала силна асоциация за заспиване. С лека корекция в режима и рутината вече заспива сам, което ми се виждаше почти невъзможно, и спи без да се събужда. 🙂”

М. Б.

Възраст на детето 1 год. и 3 мес.

Консултант Ирена Андон

Услуга Пълно проследяване

“Няколко седмици преди навършването на годинка, сънят на Ели се влоши много – будеше се много често и се успокояваше много трудно. Това продължи няколко месеца и липсата на сън тотално ни изтощи. Консултацията с Ваня ми беше изключително полезна – направихме еднократна консултация , по време на която ми даде много добри съвети. Достатъчно беше да приложа само няколко от тях и ситуацията се подобри значително. Бих казала, че от около 2-3 седмици всички се наспиваме чудесно. Ели или спи по цяла нощ, или ако се пробуди, успява да се успокои без помощ и заспива бързо. Определено препоръчвам консултация.”

Димана М.

Възраст на детето 1г. 3 мес.

Консултант Ваня Петрова

Услуга Еднократна консултация

“”Денем приспивах детето си на ръце с люшкане и на всяка 40та минута се будеше и се налагаше да го доприспивам. Към момента заспива самостоятелно в леглото си и успява да прави дремки по над един час, без да се налага намеса от моя страна.

Татяна Кръстева

Възраст на детето 7 мес.

Консултант Росица Казанджиева

Услуга Пълно проследяване

“Синът ми заспиваше само на гърда и само върху мен. В рамките на две седмици постигнахме самостоятелно заспиване в неговото си креватче.

Искам да изкажа огромни благодарности на Валерия, благодарение на нея синът ни заспива самостоятелно в собственото си креватче без плач и мрънкане!

Преди нея той заспиваше само на гърда и спеше само върху мен. Нямах време за нищо.
Сега не само получих свобода, а и вече се наспиваме без проблем. Преди се будеше над 8 пъти, а сега се буди максимум два за хранене.

Благодарение на Валерия сме по спокойни и по сигурни как да се справяме с режима на сън!
Още един път искам да изкажа огромни благодарности!”

Веселина Илиева

Възраст на детето 6 мес.

Консултант Валерия Кръстева

Услуга Пълно проследяване

“Ники заспиваше само на ръце и с много люшкане. В момента той заспива изцяло самостоятелно в кошарката си.”

Ивелина Г.

Възраст на детето 10 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Пълно проследяване

“Проблемите при нас бяха свързани с лош режим, трудно заспиване, чести нощни събуждания, влошен дневен сън и приспиване само на ръце. След работа с консултанта имаме много добър режим, нощния сън стана изключително добър /рядко се събужда, а ако това се случи заспива самостоятелно без да е необходимо да се намесвам/, дневния сън също се подобри. Приспиването се случва в креватчето му, значително по бързо и с минимална помощ.”

Весела Д.

Възраст на детето 11 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Пълно проследяване

“Беше като съвместно пътуване, ръка за ръка. Всичко се случваше плавно, без плач, без напрежение, спокойно. Научих много неща за съня, за детето си, за неговите нужди. Подобрихме чувствително съня на бебето ни и от 8-10 събуждания, станаха 1-2, а имаме и непродбудни нощи! Детето ни има чудесен режим, успешно запазихме кърменето и се чувстваме уверени. Ще продължим да работим с дадените ни насоки, за да запазим и доразвием прогреса!”

Ани С.

Възраст на детето 11 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“Страхотен професионалист и съвестен човек.”

Цветелина И.

Възраст на детето 8 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“Сърдечно благодаря на Яна Маджева, за прекрасното отношение, всеотдайността и невероятните резултати, които постигнахме с моето детенце. Съвсем плавно и спокойно успяхме да направим така, че цялото ни семейство да има пълноценен сън. Вече съм много по-уверена в това, което правя за добрия режим на дъщеря ми, а самата тя е много по-спокойна и добре наспана! Трябваше много по-рано да се свържа с вас, за да си спестя излишно чудене и лутане из морето от информация в търсене на правилния подход за нас. Благадаря ви още веднъж! Бъдете здрави и все така помагайте на недоспалите мами и бебчета!”

Полина Събчева

Възраст на детето 10 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване


“Трудно заспиване вечер само на гърда (около 2ч), трудно намиране на точен дневен режим. Благодарение на насоките на Ирена успяхме да постигнем заспиване в кошара с помощ и изграждане на по-стабилен дневен режим за бебето. В резултат детето се чувства по-спокойно и спането се подобри значително, особено нощният сън, който достига 8-9-10ч непробуден сън. Благодарим Ирена!”

Елена Ч.

Възраст на детето 7 мес.

Консултант Ирена Андон

Услуга Еднократна консултация

“Здравейте, искам да изкажа благодарности на целия екип на Нани Нани и специални на Мартина Дойкова. К. имаше проблем със самоуспокояването и заспиваше предимно на гърда (през деня и през нощта). Мартина ни помогна да премахнем тази асоциация – беше изключително внимателна, изслушваше всичките ми притеснения и предлагаше методи, съобразени с моите желания, но и с темперамента на К. До края на нашата съвместна работа успяхме да премахнем заспиването на гърда, а седмица след последната ни консултация К. успява през 95% от времето да се успокои сам през нощта.

Благодаря Мартина – благодаря за разбирането, за безценните съвети и информация относно детския сън. Пожелавам на целия екип много успехи и доволни клиенти.”

Катя Д.

Възраст на детето 9 мес.

Консултант Мартина Дойкова

Услуга Еднократна консултация

Здравейте, изключително съм благодарна на целия екип и по- специално на Яна Маджева! Преди да започнем работа синът ми се будеше минимум по 6 пъти на вечер, заспиваше само на гърда, това беше неговият единствени ресурс за успокоение и спеше на спалнята до нас. Имаше вечери, в които знаех че всяко негово наместване в леглото онзачаваше разбуждане и хранене. Този порочен режим се отрази на захранването през деня, на настроението на детето ми и разбира се – на нас като родители.
Отдавна знаех за Нани, Нани бебе. Следях Ви в социалните мрежи и дълго време обмислях дали да се свържа с вас. Отлагах, защото не получавах особена подкрепа в семейството си. Бабите и дядовците бяха скептично настроени, педиатърката постоянно повтаряше, че това е нещо нормално и децата така си спят. Всъщност единственият, който ме разбираше и застана зад мен беше мъжът ми (и как не, нали и той не спеше с мен!) След като получих случаен съвет от моя колежка, която е работила с Вас, най- накрая реших да Ви се обадя. Харесах Яна още на първия ни разговор и знаех, че какъвто и да е изходът от консултацията с проследяване съм на прав път. Напредвахме бавно, но сигурно. В момента Боян се буди само два пъти през нощта, нещо с което съм напълно ОК. Заспива напълно самостоятелно и най- важното – в собственото си креватче. Тази промяна за нас е огромна и съм убедена, че въпреки всички положени усилия да спазвам график за съня на детето си, нямаше да я постигна сама. Благодаря! Вие сте вълшпебници. Продължавайте да творите, защото много смейства се нуждаят от помощта ви!

Божена Станчева

Възраст на детето 10 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“Изключително сме доволни от работата и постигнатите резултати. Просто не вярвах, че е възможно Мария да заспива сама и да спи непробудно цяла нощ (имайки предвид, че преди това всяка нощ имаше между 5 и 10 събуждания). Безкрайно съм благодарна на Ирена Андон за отношението, отзивчивостта и вниманието. През целия период на проследяването можех да разчитам на нейната своевременна помощ, ако се появеше проблем или въпрос. Останах и много положително изненадана, когато първите резултати се появиха още в края на първата седмица от съвместната ни работа. Най-накрая всички вкъщи започнахме да спим 😀 Отново благодарим!”

Елена Николова

Възраст на детето 10 мес.

Консултант Ирена Андон

Услуга Пълно проследяване

“Бебето ни заспиваше с много люшкане, спеше на ръце през деня и се будеше с рев. Благодарение на вашите насоки разбрахме, че имаме доста податливо на промени бебе и за няколко седмици успяхме да го научем да заспива с биберон залъгалка и песничка в своето легълце. От тогава и започна да си спи на легълцето и да се буди щастлив. Сега приспиването му е “песен” и имам време да посвърша нещо докато спи в другата стая.”

Симона Б.

Възраст на детето 3.5 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Еднократна консултация

“Искам да оставя обратна връзка за работата ни с Росица Казанджиева.

 Работихме с нея за съня на дъщеря ни, която е малко по-малка от 3-годиншна. Имахме много трудно, бавно и изнервящо за нас приспиване, което най-често продължаваше по един час и нагоре. Накрая целия процес приключваше с много нерви и нерядко каране.

След като се консултирахме с Роси и започнахме да прилагаме съветите й нещата се промениха качествено. Буквално още първата вечер заспа за 20 минути, следващата за 15!

На мен лично никога до сега не ми се беше случвало да я приспивам за толкова кратко време освен ако не говорим за много силна преумора при нея.

Сега вече в момента приспиването й не предизвиква никаква съпротива от нейна страна или напрежение за нас. Включително през това време успяхме да организираме нейното самостоятелно заспиване в стаята със затворена врата.

Много съм доволна и благодарна за услугата, която получихме. За мен това бяха едни от най-смислено похарчените пари откакто станах родител.

Препоръчвам с две ръце!

С.К.

Възраст на детето 2 год. 9 мес.

Консултант Росица Казанджиева

Услуга Еднократна консултация

“С Яна започнахме почти от нулата и стигнахме доста близо до крайният резултат, въпреки безбройните трудности и предизвикателства . Яна е прекрасен човек и професионалист. Подходи с голяма емпатия, съпричастност и отзивчивост!”

А. Р.

Възраст на детето 1 год. 2 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“За щастие или не, ние се оказахме от родителите, които не се сблъскаха с по-често срещания проблем – приспиването на бебе/малко дете. Оказа сепроблем с “доприспиването” или непрекъснато будене и невъзможност да заспи отново без помощ. Но поне вече знаехме как да го наричаме. От самото начало синът ми не е имал спокоен нощен сън. Буденията по 1-2-3 пъти през нощта бяха нещо обичайно. Будене с плач, излизане от стаята, среднощно хранене, заспиване в родителското легло – утвърден сценарий, нощ поредна. В рамките на една консултация започнах да разбирам по-добре поведението и нуждите на сина ми и 9 дни след това, той вече спеше в самостоятелна стая и постепенно без нужда от помощ за доприспиване. Успяхме да съдадем режим, сходен с този на яслата, в която се очакваше да започне след месец, благодарение на което детето ни имаше изключително лека и бърза адаптация. “

Вероника М.

Възраст на детето 1 год. 6 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Еднократна консултация

“Успяхме да прехнем приспиването на ръце (люшкане) преди нощното заспиване и постигнахме самостоятелно заспиване.”

Йорданка К.

Възраст на детето 1 год.

Консултант Валерия Кръстева

Услуга Пълно проследяване

“Много сме доволни от работата с Яна и постигнатите резултати, които дори надминаха очакванията ни. Детето ни не можеше да заспива само, приспиванията бяха дълги, трябваше да го нося на ръце и да го люшкам, имаше чести събуждания, едно хранене през нощта, ранни събуждания сутрин. Яна ни помогна да работим върху режима и начина на приспиване и сега всички проблеми, които имахме, са решени.”

Кремена П.

Възраст на детето 10 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“Много сме доволни от резултатите, които постигнахме благодарение на Яна – само за една седмица близнаците започнаха да заспиват самостоятелно. Бих я препоръчала на всичките ми приятели с неспящи бебета :)”

Г. М.

Възраст на детето 1 год. 3 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Пълно проследяване

Б. заспиваше само и единствено на гърда. Приспивах я с кърмене в нейната кошара влизайки вътре с нея, а след това като се събуди я взимахме при нас на спалнята. Събужданията вечер бяха минимум 3, а понякога и много повече. След работа с Марти, дъщеря ни спи сама в кошарата си по цяла нощ, заспива без кърмене и дори да се пробуди заспива сама или с много малко помощ. Работата с нас не беше лесна определено, защото по време на проследяването се разболяхме от ковид и трябваше да прекъснем до момент, в които цялото семейство се чувстваше в кондиция. Мартина от своя страна беше много разбрана и търпеливо изчака нашия сигнал за готовност. След започване на работа по метода и първите положителни резултати не се забавиха. Най-много от цялата работа ми харесваше това, че всичко се случваше по план. Каквото Марти казваше, че се очаква да се случи, или да не се случи – винаги беше права! Накара ме да се чувствам спокойна и сигурна в нещата, който правя! Благодарна съм ѝ, и освен това вече с гордост я препоръчвам на всички близки и познати 🙂

Валентина. Н.

Възраст на детето 1 год. 6 мес.

Консултант Мартина Дойкова

Услуга Пълно проследяване

Проблемите бяха асоциацията за заспиване при дневните, вечерното и нощните приспивания – на гърда, множество нощни будения и трудности при прехода от две към една дрямки.
Сега имаме едно самостоятелно заспиващо в легълцето си момченце. Щастлива съм, че запазихме кърменето, което от метод за приспиване се превърна в ритуал на близост, но в будно състояние и само през деня. Нощните будения се ограничиха до едно рано сутрин, над което от скоро работим и което се надявам, че също скоро ще отпадне.

Благодаря ти, Яна!”

 

С.А.

Възраст на детето 1 год. 1 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

Р4″Свързахме се с вас, защото след настъпване на годинка на нашият сън, нощният сън се превърна в кошмар. Той е кърмаче и сучеше на всеки два часа през ноща, изпадаше в истерия докато не получи мляко. Не можеше да заспи спокойно щом веднъж се събудеше. Беше изключително неспокоен и не успявахме да се отпуснем изобщо и да получим пълноценна почивка. Когато започнахме работа с Роси, разбрахме, че има някои неща, в които бъркаме. Постепенно и много плавно започнахме да работим по тях. Променихме ритуала, интервалите на будуване и продължителността на дремките. Роси беше изключително голяма подкрепа за нас през цялото време. Тя е надарена с рядко срещана емоционална интелигентност, която ме накара да се чувствам уверена и спокойна, че сме на прав път. Освен това Роси е запозната с много и различни методи за отглеждане и възпитаване на деца, което също беше голям плюс. Винаги е удоволствие, когато събеседника ти говори с аргументирани примери. На финала се озовахме с изцяло приключено нощно кърмене и спящо почти непробудно бебе в собственото си легло. Да имаме отново време за общи вечери и да споделяме отново леглото си, доведе до бебе номер две..Благодарим за пътя, които ни помогнахте да извървим с много уважение към това, което ни се случва и опит, който ни беше изключително полезен!”

 

Кристина С.

Възраст на детето 1 год. 4 мес.

Консултант Росица Казанджиева

Услуга Пълно проследяване

“Проблемът беше основно дълги и трудни приспивания, като времето значително се намали. Също така успяхме да създадем една добра рутина, която е доста полезна и за него и за нас, родители те му. А като бонус успяхме да премахнем и нощните будения за мляко. “

Л.С.

Възраст на детето 2 г 3 мес.

Консултант Валерия Кръстева

Услуга Еднократна консултация

“Проблемът беше будуване нощем. Чести събуждания. Трудно приспиване за последна дрямка през деня. Неоптимално разпределени интервали.

Синът ми е във възрастта, която започва и следващия преход от 3 към 2 спанета, но с носоките на Яна мисля, че ще се справим. Особеното при него е, че интервалите му не са нарастващи с течение на деня, а винаги интервала преди лягане е къс почти колкото сутринта или дори по-къс. Друго особено е, че той прави преходите от раз. Просто в продължение на седмици спазва режим и изведнъж в рамките на 2 дни премахва дрямка. Яна се съобразяваше изцяло с особеностите му и направи план, как да разтегнем и подредим интервалите така, че да намалим нощните събуждания. В момента все още имаме 2 нощни събуждания, но детето ми не будува и заспива само относително бързо. Не постигнахме изцяло самостоятелно заспиване, налага се да бъда в стаята, но това не ми тежи и не ме притеснява за момента.”

Катерина Р.

Възраст на детето 6 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Пълно проследяване

“Когато се решихме да търсим помощ от вашите консултанти по сън вече бяхме издържали 12 месеца денонощен плач с почти никакъв сън. Малката се будеше между 4 и 6 пъти всяка нощ. Всяко приспиване отнемаше 30-тина минути носене на ръце и люлеене. Аз бях късметлийка, защото успявах да я оставя в леглото след приспиване. При други членове на семейството спеше единствено на ръце. Нейният сън беше изключително разпокъсан и кратък, а приспиването съпроводено със сърдене и истеричен плач.

Едва дочаках да започнем. Бях решена, че по-лошо не може и ще трябва да се справим. Каквото кажеше Ирена това правех. А чудото беше, че още първата седмица имаше подобрение. Приспивах малката с минимален протест без никакво носене. Дори това беше прекрасен напредък за нас и огромно облекчение.

На втората седмица започнахме да я учим на самостоятелно заспиване и макар че действахме постепенно се виждаше напредък с всеки ден. Всички усилия дадоха резултати още от втората седмица от проследяването – вече имахме няколко дни без нощни събуждания, а ако случайно се събудеше заспиваше сама за минути. До края на проследяването вече изобщо нямаше нощни събуждания.

Всичко това постигнахме в период постоянно боледуване и избиване на няколко зъба. Въпреки всички странични фактори, които уж трябваше да ни пречат постигнахме прекрасни резултати, на които дори не се бях надявала! Малката заспива сама в кошарата, нощният сън е дълбок и непрекъснат, а през деня ляга и става с усмивка.

Изключително съм благодарна на Ирена за цялото време, което ни отдели, за постоянното напасване според ситуацията и безбройните съвети! Не бих могла да се справя сама. А да спиш, не 2 или 3 часа на вечер, а 8 ….. това е безценно и изцяло благодарение на нейните съвети!

Благодаря, че ви има! Продължавайте да помагате, страхотни сте!”

Мария З.

Възраст на детето 1 год. 2 мес.

Консултант Ирена Андон

Услуга Пълно проследяване

Синът ми нямаше режим. Спеше недостатъчно, будеше се кисел, плачеше. Носехме го на ръце с часове, особено за нощното заспиване. Имаше чести будувания през нощта за по няколко часа. Сутрин се събуждаше в 5 и не можеше повече да заспи. Аз не бях спала с месеци. След работата си с Яна имам син, който има изграден режим. Заспива сам, аз дори не съм до него. Спи дълбоко и спокойно. Прекрати нощните будувания. През цялото време Яна ме подкрепяше, винаги отговаряше. Изключително съм доволна, че работих точно с нея. ” 

Емилия Главаджанова

Възраст на детето 10 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“Много съм доволна от съвместната ни работа с Антония! Тя подходи с голямо внимание и разбиране към нашия проблем, винаги беше на разположение и оказваше подкрепа на нашето семейство по време целия процес. Благодарение на нея успяхме да научим бебето ни да заспива самостоятелно сравнително бързо и с максимално щадящи методи за нея, а то имаше доста силна социация със шише; отделно оптимизирахме режимът и детето лесно премина на две дремки. Трябваше много по-рано да се свържа с вас, за да си спестя главоболията и безсънието вкъщи 🙂 Пожелавам успех на целия екип :)”

Т. Т.

Възраст на детето 9 мес.

Консултант Антония Кюлумова

Услуга Пълно проследяване

“Исках да получа странично мнение относно цялостния режим на детето, както и съвети за премахване на биберона, тъй като той е силна асоциация от 2-месечна възраст и водеше до 2-3 събуждания на нощ. Насоките, които получих, бяха много полезни и в момента детето заспива напълно самостоятелно, без биберон. Всички спим повече! :)”

Екатерина Д.

Възраст на детето 1г 2 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Еднократна консултация

“Страхотен професионалист! Успяхме да изградим режим който пасва на детето и на нас. Премахнахме заспиването на шише и отделяне от спалнята към кошарата.”

Паулина Т.

Възраст на детето 2 год.

Консултант Яна Толина

Услуга Пълно проследяване

“Ваня беше много мила, подкрепяща и отзивчива.
Габриеле спеше денем на ръце, а вечер се събуждаше няколко пъти, но оставяше буден дълго. Заспиваше трудно и винаги с моя помощ. Започнахме с постепенно отслабване на асоциациите за заспиване, изчистихме рутините и променихме режима. Заспиването за нощен сън се оказа най-предизвикателно, но Ваня даде добро предложение да променим изцяло начина и това според мен беше ключово. С постоянство и правилен режим след месец опити Габри най-накрая поддаде. Започна да заспива в легоото си за дневните дремки, а ден/два след това и за вечерен сън. Благодаря за помощта.” 

И. К.

Възраст на детето 6 мес.

Консултант Ваня Петрова

Услуга Пълно проследяване

“Изключително съм доволна от консултациите, Вики имаше проблем с нощния сън и дневните й дремки бяха само гушната, сега спи самостоятелно за всички дремки и нощния й сън е спокоен. Препоръчвам ви горещно на всички познати с деца с проблеми в съня, това което постигнах с Вики за месец и малко е просто огромна промяна към по-добро. Благодаря ви от сърце!”

Елица С.

Възраст на детето 7 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Еднократна консултация

Обърнах се към Нани по време на преминаването към 3 спанета. Периодът беше съчетан с много нощно будения, плач и регресия. Благодарение на Валерия преминахме успешно през най-трудният за мен преход, от 4 към 3 спанета. В последствие и самостоятелното заспиване. Нощите вече са спокойни, както и всички в къщи! Комуникацията с Валерия беше много лесна и приятна.

Цветлена И.

Възраст на детето 8 мес.

Консултант Валерия Кръстева

Услуга Пълно проследяване

“Не мисля, че думите ще ми стигнат, за да изразя благодарността си към Мартина! Помощта, която оказа тя на семейството ни е безценна и незаменима, и буквално ни върна отново към нормален режим на съществуване след много месеци, в които почти не спяхме. И това при все, че аз винаги съм се опитвала да спазвам режим по отношение на Андрей, бях ползвала друг консултант, бях си купила онлайн уебинари за съня, бях прочела множество книги и статии, като в допълнение следвам в социалните мрежи поне 15 консултанта за сън от целия свят. С две думи – не съм си мислела, че сънят на детето ще се оправи от само себе си, а винаги съм се опитвала да намеря правилния подход. Е, при всичките ми усилия, нещата въобще не вървяха – Андрей се будеше по 8-10 пъти на нощ, често будуваше по 2 часа в различни диапазони на нощта, след 1 през нощта го взимах на спалнята при нас, тъй като просто нямах сили да се опитвам да го задържа в кошарата и да ставам на всеки 30 минс. Взимането при нас превръщаше нощта в кошмар, тъй като той започваше да се върти, да рита и реално никой не спеше – нито аз, нито Андрей, нито съпругът ми. Мартина подходи изключително професионално към нашия случай. Отдели много време, за да разбере наистина кое как се случва при нас и защо (тоест, каква е моята мотивация да действам по един или друг начин). Съветите й винаги бяха съобразени с нашите нужни и предпочитания, както и с темпа, с който Андрей реагираше на промените, които въведохме. Наистина съм безкрайно благодарна за индивидуалния подход, отделеното време и старанието. Ежедневният контакт с някой, който ти предлага работещи решения, но и те насърчава да продължиш работата е безценен – наистина не вярвам, че добри резултати могат да се постигнат без такъв тип ежедневно проследяване за определен период. Мартина беше винаги на разположение, отговаряше спокойно и уверено на всичките ми въпроси и умело адресираше всичките ми притеснения. Наистина ме накара да се чувствам много комфортно през целия процес, защото знаех, че нещата са под контрол. Това, което за мен беше много ценно е фактът, че Мартина винаги ме подготвяше какво ще следва и как се очаква да реагира Андрей – това наистина беше важно за мен първо, за да не се изненадвам в дадени ситуации, но и второ – за да изгради у мен доверие, че методите са подходящи за нас и нашето дете. Помощта, която получихме от Марти надмина многократно очакванията ми. Тя отдели наистина страшно много време, за да предлага различни варианти на режими докато намерим подходящия за нас. Методът, по който работихме за приучаване към самостоятелно заспиване също беше страхотен – мисля, че постигнахме прекрасен резултат без истерии, плач и сътресения за детето. В момента Андрей заспива самостоятелно, спи изцяло в кошарата си и драстично сме намалили нощните събуждания (средно 2 на нощ), като Мартина ми даде подробни насоки как да продължим работата, за да елиминираме напълно нощните събуждания. Мартина е наистина страхотен човек, разполага с необходимото търпение и спокойствие, за да вдъхне доверие на родителите. Наистина благодаря от сърце за труда и усилията й!”

Стилияна И.

Възраст на детето 1 год. 2 мес.

Консултант Мартина Дойкова

Услуга Пълно проследяване

“Валерия е страхотна, прекрасно отношение, загриженост и точност при даване на съветите. Изключително лъчезарна, с удоволствие комуникирах с нея.”

Моника Н.

Възраст на детето 7 мес.

Консултант Валерия Кръстева

Услуга Пълно проследяване

“Ирена Андон беше много отзивчива и загрижена през цялото време. Бяхме в непрестанен контакт по време на проследяването. Всеки ден се интересуваше как е минала нощта и даваше съвети какво да променим в режима или приспиването, така че да подобрим съня всяка следваща вечер. Подкрепяше ме и ми даваше сили да не се отказвам в най-трудните моменти. Даваше изключително адекватни съвети и прилагаше само щадящи за детето методи, така че да се случат нещата по начина, по които аз бих искала да се случат. Резултатите започнаха да се виждат само след седмица, което за мен беше абсолютно доказателство, че съм направила правилният избор за мен, за детето ми и изобщо за съня на цялото семейство.”

Ели Терзиева

Възраст на детето 1 год. 5 мес.

Консултант Ирена Андон

Услуга Пълно проследяване

“Ирена е уникален професионалист! Винаги ме подкрепяше в решенията ми и своенравството ми относно сина ми! Винаги влизаше в положение и подхождаше с разбиране !Винаги откликваше на молбите ми за помощ, дори и в късни часове!

Проблемът бях и съм аз, защото ми е трудно да постигна оптимален резултат сама (без помощта на бащата). Ако пак ми се наложи,отново бих потърсила нея!”

Евелина Младенова

Възраст на детето 9 мес.

Консултант Ирена Андон

Услуга Пълно проследяване

 “Дъщеря ми се будеше през час-час и половина през нощта, налагаше се да я взимам по средата на нощта при нас на спалнята, за да продължи да спи спокойно, заспиваше с люшкане, не можеше сама да си взима бибката и се будеше, бях зависима в дневните й дремки да съм навън с количката или колата, за да може тя да спи повече от 30 Мин. Резултатите след консултацията и проследяването са следните: заспива сама след като изляза от стаята, буди се 2 до 3 пъти през нощта като заспива бързо, а понякога дори не разбирам, че се е събуждала. Спи само на нейното си легло и то спокойно. Удължихме дневните дремки в нейното креватче с минимална моя помощ. Научи се да си намира и взима сама бибката в повечето случаи. Намерихме подходящия за нейните нужди режим.

Теа С.

Възраст на детето 8 мес.

Консултант Мартина Дойкова

Услуга Пълно проследяване

“Вечер бебето заспиваше предимно на ръце (през деня си заспиваше сам) и имаше нощно събуждане в един и същи час. Освен АМ, което до скоро преди консулстацията пише преди сън и бяхме махнали, аз също бях станала силна асоциация за заспиване. С лека корекция в режима и рутината вече заспива сам, което ми се виждаше почти невъзможно, и спи без да се събужда. 🙂”

М. Б.

Възраст на детето 1 год. и 3 мес.

Консултант Ирена Андон

Услуга Пълно проследяване

“Няколко седмици преди навършването на годинка, сънят на Ели се влоши много – будеше се много често и се успокояваше много трудно. Това продължи няколко месеца и липсата на сън тотално ни изтощи. Консултацията с Ваня ми беше изключително полезна – направихме еднократна консултация , по време на която ми даде много добри съвети. Достатъчно беше да приложа само няколко от тях и ситуацията се подобри значително. Бих казала, че от около 2-3 седмици всички се наспиваме чудесно. Ели или спи по цяла нощ, или ако се пробуди, успява да се успокои без помощ и заспива бързо. Определено препоръчвам консултация.”

Димана М.

Възраст на детето 1г. 3 мес.

Консултант Ваня Петрова

Услуга Еднократна консултация

“”Денем приспивах детето си на ръце с люшкане и на всяка 40та минута се будеше и се налагаше да го доприспивам. Към момента заспива самостоятелно в леглото си и успява да прави дремки по над един час, без да се налага намеса от моя страна.

Татяна Кръстева

Възраст на детето 7 мес.

Консултант Росица Казанджиева

Услуга Пълно проследяване

“Синът ми заспиваше само на гърда и само върху мен. В рамките на две седмици постигнахме самостоятелно заспиване в неговото си креватче.

Искам да изкажа огромни благодарности на Валерия, благодарение на нея синът ни заспива самостоятелно в собственото си креватче без плач и мрънкане!

Преди нея той заспиваше само на гърда и спеше само върху мен. Нямах време за нищо.
Сега не само получих свобода, а и вече се наспиваме без проблем. Преди се будеше над 8 пъти, а сега се буди максимум два за хранене.

Благодарение на Валерия сме по спокойни и по сигурни как да се справяме с режима на сън!
Още един път искам да изкажа огромни благодарности!”

Веселина Илиева

Възраст на детето 6 мес.

Консултант Валерия Кръстева

Услуга Пълно проследяване

“Ники заспиваше само на ръце и с много люшкане. В момента той заспива изцяло самостоятелно в кошарката си.”

Ивелина Г.

Възраст на детето 10 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Пълно проследяване

“Проблемите при нас бяха свързани с лош режим, трудно заспиване, чести нощни събуждания, влошен дневен сън и приспиване само на ръце. След работа с консултанта имаме много добър режим, нощния сън стана изключително добър /рядко се събужда, а ако това се случи заспива самостоятелно без да е необходимо да се намесвам/, дневния сън също се подобри. Приспиването се случва в креватчето му, значително по бързо и с минимална помощ.”

Весела Д.

Възраст на детето 11 мес.

Консултант Яна Толина

Услуга Пълно проследяване

“Беше като съвместно пътуване, ръка за ръка. Всичко се случваше плавно, без плач, без напрежение, спокойно. Научих много неща за съня, за детето си, за неговите нужди. Подобрихме чувствително съня на бебето ни и от 8-10 събуждания, станаха 1-2, а имаме и непродбудни нощи! Детето ни има чудесен режим, успешно запазихме кърменето и се чувстваме уверени. Ще продължим да работим с дадените ни насоки, за да запазим и доразвием прогреса!”

Ани С.

Възраст на детето 11 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“Страхотен професионалист и съвестен човек.”

Цветелина И.

Възраст на детето 8 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване

“Сърдечно благодаря на Яна Маджева, за прекрасното отношение, всеотдайността и невероятните резултати, които постигнахме с моето детенце. Съвсем плавно и спокойно успяхме да направим така, че цялото ни семейство да има пълноценен сън. Вече съм много по-уверена в това, което правя за добрия режим на дъщеря ми, а самата тя е много по-спокойна и добре наспана! Трябваше много по-рано да се свържа с вас, за да си спестя излишно чудене и лутане из морето от информация в търсене на правилния подход за нас. Благадаря ви още веднъж! Бъдете здрави и все така помагайте на недоспалите мами и бебчета!”

Полина Събчева

Възраст на детето 10 мес.

Консултант Яна Маджева

Услуга Пълно проследяване