За мен

Казвам се Елена Чапалова и съм създател на “Нани, нани, бебе”, сертифициран консултант по детски сън, лекар, обучител и супервайзър на други консултанти и майка на две прекрасни момчета.

От личен опит знам какво е да не спиш месеци наред… и да ти се променя мирогледът и цялостното възприятие на това невероятно преживяване – да бъдеш родител.
Създадох “Нани, нани, бебе”, защото вярвам, че всяко семейство заслужава да спи. И цената не е да оставим детето да се наплаче. ИМА и други начини!

От мен ще получите експертно мнение, максимално индивидуализирана стратегия със зачитане на всеки нюанс на вашата ситуация и деликатна подкрепа по пътя.

Сертификати

Моят подход

Стремя се към подход, който позволява да се наспиваме и в същото време да откликваме на всички нужди на бебето. Има ли такъв подход изобщо? Да, има!

Винаги търся начин да съобразим целия процес с вашите нужди и семейни възгледи. Не вярвам, че има един начин да отгледаш дете или един родителски стил, който работи за всички. Практикувам неосъждащ и подкрепящ начин на работа и вярвам, че това е пътят към това да има промяна, да се наспивате и да ви помогна да се чувствате по-пълноценни и щастливи като родители.

Използвам щадящи методи – това означава, че се стремим детето да бъде подготвено към всяка промяна и му помагаме да се справи и да се адаптира към новия начин на приспиване.

Не използвам cry-it-out или методи на контролирания плач в моята практика.

Моята история

Защо станах консултант по детски сън

Както се досещате, заради проблеми със съня на моето дете.

Първото ни дете не е имало проблеми със съня. Като привърженик на естественото родителство, го отдавах на подхода ни. Кърменето на поискване, споделеното спане и носенето в слинга вършиха чудесна работа.

Четири години по-късно се роди вторият ни сън. Чувствах се много по-уверена като майка, мислех си, че вече съм подготвена за нелеката задача да бъдеш родител.

 Бързо стана ясно обаче, че второто ни дете е с коренно различен темперамент. Следването на същия подход не даваше никакъв резултат – никой не спеше вкъщи.

С всяка седмица нещата ставаха все по-зле. Бебето непрекъснато плачеше, заспиваше с рев и се събуждаше след тридесет-четиридесет минути. Прекарвахме часове в опити да го приспим, а през нощта се будеше поне на всеки час. Бяхме много изтощени и не знаехме как да му помогнем да се наспива. Ако четете това, знаете за какво говоря.

Тогава попаднах на консултант по детски сън в чужбина. За няколко дни имаше огромна промяна! Бебето спря да плаче и започна да заспива лесно и бързо. Резултатът беше впечатляващ!

Това ме вдъхнови да стана консултант по детски сън и да помагам на други семейства да се наспиват, без да прилагат методи с много плач.

Защо да ми се
доверите

Лекар и супервайзър към първото в България обучение на консултанти по детски сън

Постоянно повишавам знанията и уменията си

Владея всички методи, използвам най-меките и подбирам индивиудален подход към всяко дете

Работя в партньорство с лекари и психолози

Обучен специалист по кърмене към НАПК. Подкрепям кърменето

“Нани, нани, бебе” в цифри

5+

Години практически опит

2000+

Лични консултации

4000+

Семейства, включили се в нашите програми

97% +

Положителна обратна връзка след консултациите с нас

90% +

От консултантите в България са били обучени под пряката супервизия на Елена Чапалова

30K+

Последователи в социалните мрежи

100+

Семейства, които работят с нас и със следващото си дете