Изберете страница

Елена Мурадова

Първият консултант по детски сън в Русия

През 2011 г., създавайки baby-sleep.ru, дадох началото на историята на професията консултант по детски сън в рускоезичното пространство. През годините преминах от самостоятелно практикуващ консултант до автор на вече известната мека методика BabySleep и ръководител на Центъра за детски сън и развитие BabySleep с екип от повече от 25 специалисти и работа по 6 ключови направления. Познавам тази работа в детайли, нейните специфики, плюсовете и минусите й.

6 години BabySleep обучава и подготвя специалисти, за да работят в центъра. Ние усъвършенствахме практиката на предаване на професионални знания в областта на детския сън в Русия, опитвайки различни форми на обучение. С всяка изминала година курсът ни ставаше все по-ефективен, а новите консултанти за сън все по-бързо ставаха истински професионалисти в областта.

През 2017 г. с усилията на професионален екип от консултанти, психолози и лекари създадохме BabySleepConsult – тримодулна програма за дистанционно обучение на консултанти, без аналог в света.

Първият модул на BSC е научно-доказателствената теоретична основа на професията.

Вторият е подробно проучване на авторската методика на BabySleep, която избират  повечето майки и която не включва оставяне на детето да плаче само по време на обучението.

Фокусът на Модул 3 е върху психологията на консултирането, възрастовите препоръки при работата с поведенческата инсомния и практическата дейност на бъдещите специалисти.

Ние се гордеем и се радваме на успехите на всички обучили се в центъра. Клиентите на нашите бивши студенти идват при нас за обучение и това е най-добрият „знак за качество“ за нас!

И разбира се, ние сме развълнувани да видим най-успешните студенти на BabySleepConsult като членове на нашия екип от консултанти по сън BabySleep.

Ако искате да овладеете обещаваща и полезна специалност, да помагате на хората и да комбинирате любимата си работа с активно майчинство – добре дошли в професията!

Лесно няма да бъде, но вълнуващо, професионално и полезно за вашите и стотици други семейства – задължително.

С уважение,

Елена Мурадова