Изберете страница

Защо да използваме кошара тип “next-to-bed”?

апр. 10, 2023 | Блог

Етикети: безопасност

Aвтор: Eлена Чапалова

Кошарите тип “next-to-bed” са тип легълца, които лесно могат да се закачат за родителското легло. Освен това те са изключително мобилни и улесняват първите месеци.

Споделено спане или легло тип next-to-bed?

Споделеното спане има много доказани ползи за бебето и майката. То позволява да улесним нощните хранения в първите месеци, дава на бебето усещане за близост и безопасност. Практикува се често както планирано, така и не – когато бебето в един момент просто се озовава в нашето легло от умора и недоспиване.

Важно е да знаем как да направим споделеното спане безопасно. Подробна информация по темата можете да намерите в раздел “Материали за сваляне”.

Според последните препоръки на Американската педиатрична асоциация обаче, която е провела най-много проучвания по темата, спането в отделно креватче е по-безопасно и винаги е за предпочитане.

Затова в “Нани, нани, бебе” изключително много харесваме и препоръчваме точно такъв тип кошари за първите месеци. Те позволяват да получим всички позитиви на споделеното спане, без да излагаме бебето в риск.

Какви са предимствата на кошари тип “next-to-bed” спрямо обикновени кошари? 

По-уютно пространство за сън и усещане за сигурност

Новородените бебета често имат нужда от по-малко и по-уютно пространство за сън. Големите кошари нерядко им носят усещане за несигурност. Много родители поради тази причина използват гнезда за сън, но за съжаление и те се смятат небезопасни за нощния сън, когато бебето не е под постоянно наблюдение.

Кошарите тип “next-to-bed” обикновено са малко по-малки и без твърди дървени стени. Това определено помага на бебето в първите месеци да се чувства по-спокойно и да не се стряска от голямото пространство.

Възможност за безопасно сваляне на страницата за по-лесно хранене и близост

Много родители свалят едната страница и на дървените кошари. Често това обаче създава риск за разместване и пропадане на бебето между кошарата и родителското легло.

Кошарите next-to-bed позволяват да свалите страницата както частично, така и изцяло и да го направите напълно безопасно, тъй като разполагат със специални колани за връзване към рамката на родителската спалня.

Това значително улеснява храненията и нощните доприспивания през първите месеци – бебето е на една ръка разстояние и лесно можете да го гушнете или да го вдигнете при нужда, без да ставате или да се навеждате.

Съвременните кошари тип next-to-bed’ често имат и много нива на матрачето, което позволява да нагласим нивото на кошарата изцяло спрямо нашия матрак и нуждите на бебето.

Леки и лесно преносими

Този тип кошари са изключително леки и позволяват в първите месеци спокойно да местите кошарата през деня и да наблюдавате бебето при нужда.

Сгъват се лесно и много от тях са удобни и за пътувания.

Идеален вариант след секцио

Първите седмици след секцио могат да бъдат натоварващи за майката. Честите ставания за хранене и смяна на пелените са изтощаващи. Този тип кошари определено улеснява нощните грижи за бебето и позволява на майката да не се претоварва излишно след коремната операция.

Възползвайте се от промоция за добър сън

Щастливи сме да споделим, че до края на месец април заедно с нашите приятели от Bebemax имаме промоция, на която можете да закупите уникалните кошари на Joie и Bugaboo в комбинация с нашия курс за съня на новороденото бебе. Перфектна комбинация за добър сън в първите месеци – просто няма как да не се справите.

Прочети повече за промоцията и кошарите

Информация за курса за новородени (от 0 до 4 месеца) 

 

Сподели с приятел: