Изберете страница

Елена Чапалова

Основател на “Нани, нани, бебе”

Сертифициран консултант по детски сън с богат опит

Лекар

Единственият супервайзър към първата програма за обучение на консултанти по детски сън в България към Babysleepconsult

Обучен специалист по кърмене към НАПК

Майка на две момчета

Работя с широк спектър проблеми с детския сън, близнаци и деца със специални потребности.

Интереси

Интересите ми са предимно в сферата на социалното предприемачество и най-различни социални каузи, както и в семейната и детската психология.

Чужди езици

английски, руски

Най-важно в работата ми

За мен е важно да намеря подход, който наистина ще отговаря на вашите нужди и ситуация. Не вярвам в стандартизирани методи и похвати. Всяко дете и всеки случай изисква да комбинираме най-различни стратегии и опит, за да постигнем оптимални резултати.

Препоръки към родителите

Не се сравнявайте с други хора, дори и най-близките! Обърнете погледа си навътре и усетете дали имате нужда от промяна. И ако отговорът е да, ние сме тук, за да ви помогнем да върнете съня в семейството.

Сертификати

Моята история

Защо станах консултант по детски сън

Както се досещате, заради проблеми със съня на моето дете.

Първото ни дете не е имало проблеми със съня. Като привърженик на естественото родителство, го отдавах на подхода ни. Кърменето на поискване, споделеното спане и носенето в слинга вършиха чудесна работа.

Четири години по-късно се роди вторият ни сън. Чувствах се много по-уверена като майка, мислех си, че вече съм подготвена за нелеката задача да бъдеш родител.

Бързо стана ясно обаче, че второто ни дете е с коренно различен темперамент. Следването на същия подход не даваше никакъв резултат – никой не спеше вкъщи.

С всяка седмица нещата ставаха все по-зле. Бебето непрекъснато плачеше, заспиваше с рев и се събуждаше след тридесет-четиридесет минути. Прекарвахме часове в опити да го приспим, а през нощта се будеше поне на всеки час. Бяхме много изтощени и не знаехме как да му помогнем да се наспива. Ако четете това, знаете за какво говоря.

Тогава попаднах на консултант по детски сън в чужбина. За няколко дни имаше промяна! Бебето спря да плаче и започна да заспива лесно и бързо. Резултатът беше впечатляващ!

Това ме вдъхнови да стана консултант по детски сън и да помагам на други семейства да се наспиват.

Какво е “Нани, нани, бебе” днес?

Шегувам се, че е третото ми дете. “Нани, нани, бебе” не е просто място, в което работим под един “покрив”. Заедно сме, защото изповядваме общи ценности. Защото вярваме, че заедно можем повече. Развиваме се непрекъснато и надграждаме знания и умения.

Вярваме…

Вярваме, че няма подход, който работи за всички! Но за всяко семейство и всяко бебе може да се намери такъв, който ще доведе до промяна. Тук сме, за да го осъществим заедно!